Nieuws Oost-Vlaanderen VMx bekroont verdienstelijkste milieucoördinator

VMx bekroont verdienstelijkste milieucoördinator

VMx bekroont verdienstelijkste milieucoördinator

milieuVMx vzw, de vanuit Gentbrugge opererende beroepsvereniging voor alle milieuprofessionals, biedt hen professionele ondersteuning aan  bij de uitoefening van hun beroep. Belangenbehartiging, informatieverstrekking en vorming (verplichte bijscholing) horen tot de kerntaken van de vereniging

“Klimaatverandering, milieucrisissen, grondstofschaarste, overstromingen … onze ondernemingen worden vaak met de vinger gewezen als het over milieuproblemen gaat”, zegt VMx stafmedewerker Sylvie Baert.  “Daarom mag je de rol van de milieucoördinator in onze organisaties niet onderschatten, want hij of zij is diegene die het milieubeleid in de organisaties uitstippelt en daarom ook heeft VMx samen met Wolters Kluwer een wedstrijd in het leven geroepen die de meest verdienstelijke milieucoördinator in de bloemetjes zet. Met deze wedstrijd willen we het werk van milieucoördinatoren meer in de schijnwerpers plaatsen.”

De award van verdienstelijkste milieucoördinator gaat dit jaar naar Vincent Hody, sustainability developer & milieucoördinator bij IKEA Distribution Benelux nv. Hij haalde het van zes andere genomineerden, onder wie Viktorya Bakhtina, die als interne milieucoördinator bij watermaatschappij  TMVW/FARYS de Oost-Vlaamse eer hoog hield.  Viktoryia voerde een milieuzorgsysteem in waaruit talrijke realisaties, projecten en acties voortvloeiden zoals de opstart van een milieuteam, de interne wedstrijd “Print(je) minder”, de installatie van laadpalen voor elektrische voertuigen en de aanplanting van het FARYS-bos

“Wat wij precies doen is nog niet doorgedrongen bij het brede publiek”, zegt winnaar Vincent Hody. “Iedereen weet wat een preventieadviseur doet. Maar de milieucoördinator is anno 2016 nog altijd een beetje een onbekende.  Wanneer ik vertel dat ik milieucoördinator ben, moet ik meestal uitleggen wat mijn job precies inhoudt. Daarom is het goed dat deze award ons werk in de belangstelling plaatst.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.