Nieuws Oost-Vlaanderen Voedselinspectie sluit twee vestigingen van ribbetjesketen Amadeus

Voedselinspectie sluit twee vestigingen van ribbetjesketen Amadeus

Voedselinspectie sluit twee vestigingen van ribbetjesketen Amadeus

KRUISHOUTEM – Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft twee vestigingen van de bekende ribbetjesketen Amadeus gesloten. Het gaat om de vestigingen in het Oost-Vlaamse Kruishoutem en Brussel. 

De aanleiding voor de maatregel zijn de herhaaldelijke hygiëneproblemen in de restaurants, die gespecialiseerd zijn in het serveren van ribbetjes. Het FAVV benadrukt dat er geen onmiddellijk gevaar was voor de voedselveiligheid, maar uit verschillende controles was gebleken dat de oplossingen van de zaakvoerder steeds tijdelijk waren en dat de gebrekkige situatie op lange termijn ongewijzigd bleef. Naar de toekomst toe kon de voedselveiligheid niet verzekerd worden, waardoor besloten werd om de toelating van het restaurant in te trekken.

Als de zaakvoerder opnieuw zijn restaurant wenst te openen, zal hij een nieuwe toelating moeten aanvragen die door het FAVV zal geëvalueerd worden. Pas daarna kan de zaak weer opengaan.

Wanneer het FAVV bij controles tekortkomingen vaststelt, dan kunnen er maatregelen genomen worden, die variëren van een waarschuwing of proces-verbaal, inbeslagname, tijdelijke sluiting of het intrekken van de erkenning.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.