Nieuws Oost-Vlaanderen Voka start met breakfastclub voor startups in de Denderstreek

Voka start met breakfastclub voor startups in de Denderstreek

Voka start met breakfastclub voor startups in de Denderstreek

00000000breakkcAcht maanden na een eerste editie van de Breakfast Club in Gent, start Voka Oost-Vlaanderen nu ook met dit eigentijds concept voor startups in de Denderstreek.

Begin december vond in de Voka Box in Gent de achtste editie plaats van de succesvolle succesvolle maandelijkse ‘Breakfast Club’. Die biedt jonge ondernemers de kans om in een ontspannen sfeer van gedachten te wisselen over de activiteiten van startups die ze kennen en over hun eigen plannen. Daarnaast zorgt Voka ervoor dat vijf startups kort hun ideeën naar voor kunnen brengen.

Aansluitend beoordeelt de hele groep via smartphone het project op diverse criteria waaronder relevantie en degelijkheid. Dat is de aanzet voor open en opbouwende gesprekken waaruit heel wat ideeën komen. Een dik uur later zijn de enthousiastelingen volop aan het netwerken. Gelijkgestemden leren van elkaars prille ervaringen en dat kan het begin zijn van een fantastisch bedrijfsavontuur.

In 2016 komt de Breakfast Club naar de Denderstreek. De Breakfast Club wordt gratis aangeboden aan al wie droomt van een eigen bedrijfsproject of er net mee gestart is.

Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen: “Onze ervaring na 8 Gentse sessies is buitengewoon positief. Blijkbaar sluit dit concept goed aan bij wat degelijk opgeleide, ongeduldigde, creatieve starters zoeken: een leuk, hands on en no nonsense klankbord dat hen snel relevante info en duidelijke feedback biedt. Bovendien maken ze een opgemerkte entrée in het ruime Voka-netwerk. Voka ontdekt in elke sessie originele pitchers die in nauwelijks 5 minuten en 5 slides een fantastisch project presenteren. Vanaf dan zetten wij onze hele machine aan begeleiding en netwerking in gang, die onder meer kan helpen bij marketing en financiering. Ik ben er zeker van dat ook de ondernemende talenten van de Denderstreek zullen inspelen op deze opportuniteit.”

Voorlopig wordt per kwartaal één Breakfast Club gepland in de regio Aalst en één in de regio Dendermonde. De eerste Breakfast Club in Dendermonde vindt plaats op 6 januari van 8 tot 10 uur in de Voka-Hub aan de Noordlaan in Dendermonde. De vijf startups die hun ideeën en activiteiten naar voor zullen brengen zijn Newtec Water Systems, De Afsprakenmaker, Snowglider, Luceda Photonics en Restaurant@home.  De Breakfast Club Aalst vindt plaats op 13 januari in het SULBB gebouw aan de Hertshage.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.