Picture1 Conner Rousseau kreeg een blik achter de schermen bij Gent Jazz. Foto David Van Hecke

Voka stuurt meer dan 140 politici op Zomerstage

Ook dit jaar stuurt ondernemersorganisatie Voka politici op zomerstage. Een recordaantal van 142 politici schreven zich in om deze zomer een bedrijfsstage te volgen en een dag mee te draaien in een Vlaamse onderneming. Zo trekt premier Alexander De Croo dit jaar naar havenbedrijf ICO in Zeebrugge en gaat Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits op stage bij farmabedrijf Novartis.

Tijdens een Voka-zomerstage draait een politica/politicus een dag mee in een Vlaamse of Brusselse onderneming. De deelnemers aan de stage komen uit het Vlaams parlement, de Kamer, het Europees parlement en het Brussels parlement.

Ministers en partijvoorzitters

Naast premier De Croo, die op 22 augustus zijn stage doet bij ICO, maken in totaal dertien ministers tijd in hun agenda vrij voor een zomerstage. Zo tekent minister van Energie Tinne Van der Straeten present bij afvalbedrijf Renewi, gaat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden naar Coca-Cola en doet Vlaams minister van Omgeving en Toerisme Zuhal Demir stage bij Brussels Airport.

Ook verschillende partijvoorzitters doen mee: Jeremie Vaneeckhout (Groen) gaat op stage bij het Jan Yperman Ziekenhuis, Conner Rousseau (Vooruit) bij Jazz Gent, Sammy Mahdi (CD&V) bij voetbalclub OH Leuven, Georges-Louis Bouchez (MR) gaat naar elektrischevoertuigenproducent Addax Motors en Egbert Lachaert (Open VLD) doet stage bij chemicaliën- en detergentengroep Christeyns.

Bruggen slaan

“We willen van de zomermaanden gebruikmaken om bruggen te slaan tussen de politiek en de bedrijfsvloeren. Politici kunnen aan den lijve ervaren hoe onze ondernemingen elke dag maatschappelijke groei realiseren. De Voka zomerstages zorgen voor een verfrissende kijk op ondernemen in Vlaanderen en Brussel.”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Op vraag van de parlementsleden zal er dit jaar eind november een terugkomdag worden georganiseerd. De bedrijfsleiders worden dan uitgenodigd op de politieke werkvloer in het Vlaams parlement.