5e05f1e1ae298ba8694d629a

Volg live yogales vanuit je woonkamer met deze gloednieuwe app

GENT — De Gentse start-up Yogalive lanceert vandaag een internationaal platform voor live yogalessen. Voortaan kan je vanuit je eigen woonkamer via livestream interactieve lessen volgen bij leraars in het hele land, en ver daarbuiten. Een primeur in Europa!  

Yogalive is een mobiele app en desktop toepassing, waar langs de ene kant studenten (yogis) en langs de andere kant leraars samen komen. Studenten kunnen kiezen uit verschillende soorten yoga, met leraars vanuit onder andere België, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Eens een les geboekt is, staat deze in je agenda en een kwartier voor aanvang kan je de “digitale studio” binnengaan. Op die manier brengt Yogalive een totaal nieuwe yoga ervaring. Interactieve sessies met feedback van ervaren leraars gecombineerd met het comfort en gemak van de woonkamer.

De afgelopen maand testten zo’n 200 gebruikers het platform uitvoerig. “Het is dankzij hun feedback dat we vandaag staan waar we staan en fier mogen zijn op de marktplaats die we lanceren”, zegt Sibren De Preter, co-founder Yogalive.

Stap per stap

“Yogalive’s missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren hun beste leven te leiden. Dit is een grote belofte, maar we pakken het stap per stap aan. Met Yogalive kunnen ook newbies laagdrempelig van de vele mentale en fysieke gezondheidsvoordelen van yoga proeven. Ze leren beter omgaan met stress en worden zowel qua lichaam als geest flexibeler. We weten dat yoga voor veel van onze gebruikers een relatief nieuwe gewoonte is. Daarom geven we bijzondere aandacht aan introsessies”, aldus De Preter,

De start-up Yogalive wordt ondersteund door Start it @KBC, The Birdhouse & Vlaams Agentschap voor Innoveren & Ondernemen (VLAIO). De 3 co-founders, Fabrice Verhaert, Willem Romanus en Sibren De Preter kennen elkaar al een hele tijd en werkten in een vorig leven reeds samen als collega consultants. Sinds mei 2019 maakten ze de stap naar het ondernemerschap.

Gratis proberen

De Yogalive app is vanaf 17 september beschikbaar in de Android en iOs store. De eerste twee weken kan iedereen gratis proberen of de lessen bij hen passen. Daarna kan je al een les boeken vanaf 5 euro.

Sibren De Preter: “Met Yogalive willen we alle drempels wegnemen en mensen het zo eenvoudig mogelijk maken om aan yoga te doen. Met een internationale community van momenteel een twintigtal leraars hopen we om terug een soort ‘verbondenheid’ in mensen hun leven te kunnen brengen.”

Voor meer informatie, neem een kijkje op www.yogalive.me.