Pieter-Jan Lint Foto: David Van Hecke

Volledig plantaardig restaurant van topchef Pieter-Jan Lint duikt nieuwe Gault&Millau-gids binnen: “Een mooie erkenning”

Een opvallende nieuwkomer in de Gault&Millaugids: het plantaardige gastronomisch restaurant Amaranth in Merelbeke met een score van 13,5 op 20. Een mooie bekroning voor chef Pieter-Jan Lint en zijn team dat bewijst dat gastronomisch en duurzaam eten hand in gaat met elkaar.

Het gaat hard voor Amaranth het honderd procent plantaardige restaurant van Pieter-Jan Lint en zijn vrouw Carmen. In 2022 begonnen ze aan hun avontuur. In de nieuwste editie van de Gault&Millau-restaurantgids kwamen ze als nieuwkomer binnen en kregen ze een 13,5/20.

“Een mooie erkenning met lovende commentaar”, glundert Lint. “Bij de opening merkten we direct de mogelijkheden. Vanaf week één waren we maanden op voorhand volzet, daardoor openden we meer onze deuren. De mensen gaan tevreden naar buiten en waarderen onze keuken en filosofie.”

Amaranth heeft een eigen kijk en filosofie op hun project. Een hoger cijfer volgend jaar? Dat hoeft niet perse. “We willen mensen tonen dat je op een duurzame en ethische manier evenwaardig kan genieten en dat zonder nefaste impact dat hiervoor levens moeten gelaten worden. Dat is ons doel.”

Lint zet zich op verschillende vlakken in voor zijn duurzaam en ethisch project. Hij wil bewijzen dat gastronomisch en duurzaam eten kan. “Ik schreef een boek over de veganistische keuken en geef lessen aan andere koks. Samen met ons restaurant zijn deze belangrijk om onze visie uit te dragen.”

Foto: David Van Hecke