Nieuws Oost-Vlaanderen Volvo stelt beursgang nog even uit

Volvo stelt beursgang nog even uit

Volvo stelt beursgang nog even uit

GENT – Het Volvo-concern heeft beslist om de beursgang nog even uit te stellen. Volgens eerder aangekondigde plannen zou de autofabrikant nog dit jaar het geld van de beurs opzoeken. Het Chinese Geely, de moedermaatschappij van Volvo en dus ook van Volvo Gent, meent dat de tijd nog niet rijp is.

Het nieuws raakte bekend via de Britse zakenkrant Financial Times. Daar gaf CEO Hakan Samuelson een interview waarin hij letterlijk zei: “Een beursgang is nog altijd een optie maar het zal niet voor onmiddellijk zijn. Het is een kwestie van de juiste timing en die timing moet optimaal zijn.” Wat er moet verstaan worden onder juiste timing, liet hij in het midden. Samuelson zei enkel dat er een vastgelegd tijdschema bestond maar dat er geen haast bij was. Deze laatste uitspraak is vermoedelijk een vingerwijzing naar het huidige internationaal handelsklimaat waarbij er eerder barrières worden opgeworpen.

Volvo is, onder impuls van de Chinezen, buitengewoon ambitieus, wereldwijd. De fabriek in Gent wordt ook binnen de multinational beschouwd als vlaggenschip van de groep. Omdat koken en groeien geld kost, is een beursgang een logische optie. Volvo zou volgens eerdere plannen naar de beurs gebracht worden tegen een waardering van 30 miljard dollar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.