Nieuws Oost-Vlaanderen Volvo Trucks wil tegen 2019 elektrische vrachtwagens op de markt brengen

Volvo Trucks wil tegen 2019 elektrische vrachtwagens op de markt brengen

Volvo Trucks wil tegen 2019 elektrische vrachtwagens op de markt brengen

GENT – Vanaf 2019 wil Volvo Trucks elektrische trucks verkopen in Europa. De eerste trucks van dit type worden dit jaar al in gebruik genomen door geselecteerde referentieklanten. Elektrische trucks produceren aanzienlijk minder lawaai en uitlaatgassen, en bieden daardoor nieuwe logistieke mogelijkheden.

Om de kwaliteit van het leven in de stedelijke omgeving te verbeteren, moeten we overstappen op duurzamere transportoplossingen. “Elektromobiliteit is geheel in lijn met de zienswijze van Volvo Trucks voor duurzame stedelijke ontwikkelingen met nul uitstoot op de lange termijn”, zegt Claes Nilsson, President Volvo Trucks. “Als elektrisch aangedreven en stille trucks worden gebruikt voor goederentransporten in stedelijke gebieden, kunnen we verschillende uitdagingen tegelijkertijd aan. Zonder storende geluiden en uitlaatgassen is het mogelijk om ook in de meer gevoelige stadskernen te leveren. Transport kan zo ook plaatsvinden in de minder drukke perioden, zoals ’s avonds laat of ’s nachts. Zo worden de wegen overdag tijdens de spits minder belast en is de inzet van het wegennetwerk en de voertuigen veel efficiënter dan nu.

Surplus voor Gent

In het onlangs uitgevoerde project Off Peak City Distribution van de stad Stockholm en het KTH Royal Institute of Technology zijn de effecten bestudeerd van nachtelijke goederentransporten in het centrum van Stockholm. Omdat de trucks niet in de spits hoefden te rijden, werden de transportopdrachten in een derde van de normale tijd voltooid.

De technologie en kennis van elektromobiliteit zijn gebaseerd op bewezen commerciële oplossingen die al worden gebruikt in elektrische Volvo-bussen en oplossingen die al in 2010 werden geïntroduceerd in de hybride trucks van Volvo. De fabriek in Gent is de belangrijkste assemblage eenheid binnen het hele Volvo Trucks concern. De aankondiging van vandaag betekent een groot surplus voor de toekomst.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.