Ontex Buggenhout Na het nieuws van de ontslagen werd er gewoon verder gewerkt bij Ontex in Buggenhout. Foto: svov

Voorlopig geen staking bij Ontex: “Zo veel mogelijk arbeidsplekken proberen te redden”

Er komt voorlopig geen staking bij Ontex in Buggenhout. Het personeel is er sinds het nieuws dat er 140 van de 528 mensen hun baan zullen verliezen gewoon aan het werk gebleven. De vakbonden onderhandelen met de directie.

Ook maandag zijn de personeelsleden van Ontex op het Genthof in Buggenhout aan het werk gegaan. “Er werd toelichting gegeven en er was wel wat verslagenheid, want het was een serieuze mededeling”, zegt Jan Van Damme, vakbondssecretaris bij ACV Metaal en Textiel. “Er is bezorgdheid en onzekerheid, maar niemand weet voorlopig wie zijn job zal verliezen. Het is aan ons om te proberen om zo veel mogelijk arbeidsplekken te redden.”

Lees ook: Productie bij Ontex in Eeklo hervat

De eerste ondernemingsraad heeft intussen plaatsgevonden. “De sfeer was correct”, zegt Van Damme. “Daarom is actievoeren niet aan de orde, we willen eerst duidelijkheid krijgen. We hebben wel gevraagd om de mensen op de werkvloer niet op te jagen, maar net extra aandacht voor hen te hebben. Het zal eind augustus zijn eer we aan een sociaal plan zullen kunnen beginnen, maar we nemen het serieus en zullen er proberen het maximum uit te halen.”