Nieuws Oost-Vlaanderen Vrouwelijk vakmanschap verwelkomt beloftevolle kunstenaars

Vrouwelijk vakmanschap verwelkomt beloftevolle kunstenaars

Vrouwelijk vakmanschap verwelkomt beloftevolle kunstenaars

GENT – Gents ambachtelijk handtassenlabel Paarl verwelkomt in het kader van de Matinees/Soirees twee beloftevolle en talentrijke kunstenaars. Deze duo-expositie is te bezichtigen van 25 mei tot en met eind juni in de Paarl Boutique te Nieuwland 1 in Gent.

Pearl De Buck kreeg creativiteit en ondernemerschap met de paplepel mee. Haar vader, juweelontwerper Siegfried De Buck, en moeder, galeriste Hermine De Groeve, moedigden haar aan in haar studies mode- en textielontwerp. Pearl kwam terecht in een groot textielbedrijf, maar kon daar haar creatieve ei niet helemaal kwijt. De drang om te ondernemen en zelf te creëren groeide uit tot haar eigen handtassenlabel ‘Paarl’.

100% handmade in Belgium

Elke Paarl handtas wordt stuk voor stuk handgemaakt door de designer. Allen zijn ze éénmalige en unieke uitvoeringen van een tasmodel. Meesterlijk vakman(-vrouw-)schap in combinatie met een eigen en unieke strakke vormentaal zorgen voor tijdloze pièce-uniques. Daarnaast gebruikt De Buck ook onconventionele materialen zoals rubber, hout, ultradun beton en zelfs marmer.

Paarl ontving eind juli 2016 met trots het label ‘erkend ambacht’, een officieel wettelijk label toegekend aan ambachtelijke ondernemingen en uitgereikt door de FOD economie. De toekenning van dit label is een erkenning voor het vakwerk dat Pearl hoog in het vaandel draagt.

Expo

Van 25 mei tot en met eind juni organiseert Pearl De Buck een duo-expositie in haar boetiek. Alexander Meeus toont beelden uit zijn recentste project Light is the land, waarvoor hij genomineerd was voor de prestigieuze Sony World Photography Awards. Kjell Robberecht toont fotografische beelden uit zijn reeks bevreemdende stills “Talking Hands.”

 

Alexander Meeus

Kjell Robberecht

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.