velien Wulteputte (links)) en Femke Lintelo grepen naast de titel. Foto: Voka velien Wulteputte (links)) en Femke Lintelo grepen naast de titel. Foto: Voka

Wase onderneemsters geen Plato-ambassadeur 2024

De Wase onderneemsters Evelien Wultputte (Lokeren) en Femke Lintelo (Kruibeke) grijpen naast de titel van Plato Ambassadeur 2024. De titel gaat naar de Antwerpse Veronique Van de Water.

Binnen de werking van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland bestaat het lerend netwerk Plato al meer dan dertig jaar. In dit beproefde concept vinden ondernemers elkaar in groepjes van vijftien personen. “Minstens een jaar lang komen ze maandelijks samen om onderling en met deskundige sprekers van gedachten te wisselen over uiteenlopende bedrijfstopics. Op die manier leren ze bij van de ervaringen van anderen, om zowel in hun eigen rol als met de eigen onderneming sterker te kunnen staan”, legt Plato-coördinator An Spooren uit.

Lees ook: Drie onderneemsters genomineerd voor Plato Ambassadeur 2024 van Voka

De titel van Plato Ambassadeur gaat jaarlijks naar een van de deelnemers die binnen dit lerend netwerk als rolmodel wordt beschouwd. Na een spannende strijd haalde Veronique Van de Water de titel binnen. Ze haalde het van Evelien Wulteputte, personeelsdirecteur bij de Lokerse Groep Wulteputte en zaakvoerder van het recyclingbedrijf Condebo, en de Kruibeekse Femke Lintelo. Lintelo groeide bij het Antwerpse projectsourcingkantoor Bonache door van medewerker tot medezaakvoerder en aandeelhouder.