Nieuws Oost-Vlaanderen Watt Factory brengt smart city start-ups samen

Watt Factory brengt smart city start-ups samen

Watt Factory brengt smart city start-ups samen

Het voormalige pakhuis van textielbedrijf La Lys in de Gentse binnenstad heeft plaatsgemaakt voor een smart city hub. Watt Factory is een nieuwe community van ondernemers en creatievelingen, die door smart cities en klimaatverandering gebeten zijn. Aan de hand van technologie trachten start-ups het leven in de stad te verbeteren. Het project is een initiatief van Walter Mastelinck, Jonas Dhaenens, Nicolas Béarelle, Stephan Bostoen en Alex De Witte. Watt Factory wil de referentie worden in het accelereren van smart city start-ups in België.

Twaalf start-ups worden geselecteerd voor een programma van zes maanden, waarin zij intensief begeleid zullen worden. Ze worden opgenomen in een sterk netwerk. Daar wordt ingezet op peer-to-peer coaching en internationalisering. “Door de sterke focus op smart cities wil Watt Factory een gerichte, interessante community opbouwen rond bedrijven in deze doelgroep. Zij moeten elkaar versterken om mooie projecten te realiseren”, zegt Jonas Dhaenens, ceo van Intelligent. “Naast het creëren van een sterke lokale community, is ook het opbouwen van een goed internationaal netwerk een prioriteit.” De betrokken experten worden zowel in binnen- als buitenland gezocht.

Het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen, de Universiteit Gent, Vlerick Business School en Stad Gent zetten hun schouders onder het project. Ook business partners EY en Cresco bieden ondersteuning. De smart city hub biedt plek aan meer dan 200 mensen, lunchbar Woest, een fablab en een flexibele eventruimte. Applicaties voor de accelerator kunnen ingediend worden tot 13 maart, het programma zal starten op 1 mei.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.