Nieuws Oost-Vlaanderen Weer breakfastclubs in Aalst en Dendermonde voor starters

Weer breakfastclubs in Aalst en Dendermonde voor starters

Weer breakfastclubs in Aalst en Dendermonde voor starters

00000000breakkc-300x225Na een succesvolle start in januari, organiseert Voka opnieuw een Breakfastclub voor startende ondernemers. Dat gebeurt op 20 april in Aalst en op 27 april in Dendermonde.

Het initiatief komt op een uitgelezen moment want ondernemerschap zit in de lift. Voka wil deze hoopgevende trend ook in de Denderstreek aanmoedigen en versterken. De Breakfastclub combineert startersbegeleiding, expertise-uitwisseling en netwerking in een originele formule die erg in de smaak valt bij jonge ondernemers en bij ondernemers in spe.

Die biedt jonge ondernemers de kans om in een ontspannen sfeer van gedachten te wisselen over de activiteiten van startups die ze kennen en over hun eigen plannen. Daarnaast zorgt Voka ervoor dat vijf startups kort hun ideeën naar voor kunnen brengen.

Aansluitend beoordeelt de hele groep via smartphone het project op diverse criteria waaronder relevantie en degelijkheid. Dat is de aanzet voor open en opbouwende gesprekken waaruit heel wat ideeën komen. Een dik uur later zijn de enthousiastelingen volop aan het netwerken. Gelijkgestemden leren van elkaars prille ervaringen en dat kan het begin zijn van een fantastisch bedrijfsavontuur.

Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen: “Onze ervaring na de eerdere sessies is buitengewoon positief. Blijkbaar sluit dit concept goed aan bij wat degelijk opgeleide, ongeduldigde, creatieve starters zoeken: een leuk, hands on en no nonsense klankbord dat hen snel relevante info en duidelijke feedback biedt. Bovendien maken ze een opgemerkte entrée in het ruime Voka-netwerk. Voka ontdekt in elke sessie originele pitchers die in nauwelijks 5 minuten en 5 slides een fantastisch project presenteren. Vanaf dan zetten wij onze hele machine aan begeleiding en netwerking in gang, die onder meer kan helpen bij marketing en financiering.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.