Nieuws Oost-Vlaanderen Welke Oost-Vlaamse ondernemers tonen een hart voor het zuiden?

Welke Oost-Vlaamse ondernemers tonen een hart voor het zuiden?

Welke Oost-Vlaamse ondernemers tonen een hart voor het zuiden?

Trias_Ecuador-cavias_cTrias geeft vijftien Vlaamse ondernemers de kans om van 15 tot 25 januari 2016 hun grenzen te verleggen met de beklimming van de Cotopaxi-vulkaan in Ecuador. “Ons doel ligt op 5.897 meter hoogte”, zegt Koen Brebels van Trias. “Als deelnemer aan de Trias Trail krijg je de unieke gelegenheid om kennis te maken met ondernemende quinoa-telers in de Andes. Dagelijks zijn zij aan de slag op meer dan drieduizend meter hoogte om quinoa te telen, te verwerken en te exporteren tot in onze supermarkten.”

Ondernemers die deelnemen helpen de droom van ondernemende quinoa-telers in Ecuador verder uitbouwen en beleven zelf de uitdaging om op de top van de Cotopaxi-vulkaan te staan. “Het owrdt een spannende, maar haalbare uitdaging”, zegt Brebels. “De klim naar de Cotopaxi doe je al wandelend, niet klimmend. Toch vereist ze een goede conditie. Daarom bieden we de deelnemers een professioneel voorbereidingstraject aan.”

De Trias Trail koppelt een avontuurlijke uitdaging aan een fondsenwervende actie. De deelnemers verzamelen 60.000 euro voor ondernemers in de Andes. Met dat geld kunnen in de verwerkingsfabriek van de quinoa installaties aangepast worden om de kwaliteit van het product te verbeteren, kunnen opleidingen georganiseerd worden, specifiek voor jongeren en vrouwen. aast de productie van quinoa zullen ook lokale ondernemingen worden opgestart voor de kweek van kwartels en de verwerking van organische meststoffen. Door workshops en uitwisselingen krijgen arbeiders, technische staf en leidinggevenden extra kennis.

Ondernemers dir deelnemen aan de Trail betalen 9.950 euro. Daarvan is 6.000 euro voor de voorbereiding en de expeditie, 3.950 euro gaat naar de ondernemers in Ecuador. Wie meer info wil, of wil inschrijven, kan terecht op triastrail@triasngo.be. Donderdag 4 juni om 19 uur wordt een info-avond georganiseerd in Leuven, inschrijven is verplicht.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.