Nieuws Oost-Vlaanderen WelloPet : gezondheidscentrum én webtool voor huisdieren

WelloPet : gezondheidscentrum én webtool voor huisdieren

WelloPet : gezondheidscentrum én webtool voor huisdieren

Rudy-Lefèvre-UnlockOp zaterdag 20 augustus 2016 opende WelloPet de deuren in Merelbeke. Het gaat om een initiatief van Rudi De Kerpel (Eurotuin Groep), Rudy Lefèvre (voormalig CEO Aveve Retail; foto) en dierenarts Ben Hilderson. Ze vonden dat er tussen  dierenartspraktijken en dierenspeciaalzaken ruimte was voor dit innovatieve concept. WelloPet biedt immers naast een gezondheidscentrum ook bewust een webtool. “Beide zijn elkaars verlengde”, zegt Rudy Lefèvre. “Zo wordt de preventieve dierenzorg verlengd van de dierenartspraktijk naar de eigen leefwereld thuis: de smartphone wordt een remote control.”

WelloPet is een Pet Health Centre : een one-stop gezondheidscentrum voor de verzorging en behandeling van honden en katten. In een ruimte van 250 vierkante meter verzamelt WelloPet expertise én faciliteiten voor consultatie, onderzoek en ingreep, gedragstherapie en workshops. De eerste consultaties zullen vanaf 26 augustus mogelijk zijn en het centrum zal elke dag open zijn, behalve op dinsdag.

Onder het motto “voorkomen is beter dan genezen” helpt WelloPet baasjes bij de dagelijkse verzorging van hun hond, kat of knaagdier door kwalitatieve dierenzorg preventiever, toegankelijker en gemakkelijker te maken, zelfs in het weekend. WelloPet is niet enkel een gezondheidscentrum, maar ook een handige webtool waarmee baasjes de gezondheid van hun huisdier dagelijks op de voet opvolgen.

WelloPet is gemakkelijk: alle expertise wordt samengebracht op één plaats, in één centrum en in één webtool. WelloPet is zeer éénvoudig bereikbaar, ook op zaterdag en zondag, en met een permanente vinger aan de poot op je smartphone. De webtool is ontworpen op maat van baasje én huisdier. Gebruikers zitten zelf aan het stuur van het medisch dossier van hun huisdier, beheren zelf de tijdslijn en agenda waarmee ze communiceren met verzorgers en hebben toegang tot alle info van hun huisdier. “We bieden gebruikers ook de kans de preventieve zorg voor hun dier te bundelen in een Life-Plan of Food-Plan”, zegt Rudy Lefèvre nog. “Zo is het mogelijk om voor lange tijd de verzorging van hun dier digitaal te beheren en gespreid te betalen.”

Rudi De Kerpel, die aan het hoofd staat van Eurotuin met winkels in Merelbeke, Deinze, Ophasselt en Roeselare, begreep vorig jaar al dat de retailsector, zoals we die nu kennen, op de korte termijn onherroepelijk zal veranderen. Naast de klassieke productgroepen is er volgens hem nood aan een verfrissend idee dat de naakte verkoop van producten kan overstijgen.

Rudy Lefèvre, meer dan een decennium lang CEO van de winkelketen van AVEVE, marktleider voor tuin, dier en bakplezier, is die visie genegen. Bij UNLOCK ontplooide hij als innovatiefacilitator al een heldere visie voor zijn klanten-ondernemers: “De toegevoegde waarde van succesvolle retail zal verschuiven van de verkoop van producten naar het verhandelen van services, ofproduct-dienstcombinaties. Willen retailers floreren, dan moeten ze klanten méér diensten aanbieden.”

Ben Hilderson, dierenarts in Gent, sluit zich als partner aan en brengt de diergeneeskundige competentie aan boord. Eurotuin Merelbeke engageert zich als de eerste retailpartner voor WelloPet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.