Nieuws Oost-Vlaanderen Werken Leie&Schelde lanceert project Digistroom

Werken Leie&Schelde lanceert project Digistroom

Foto: Werken Leie&Schelde

Werken Leie&Schelde lanceert project Digistroom

REGIO – Werken Leie&Schelde stelt trots ‘Digistroom’ voor. Dit project verzamelt alle digitale projecten inzake het e-inclusiebeleid in het werkingsgebied.

De afgelopen jaren hebben veel lokale besturen en diverse instanties zich ingezet om via diverse digitaliseringsprojecten de digitale kloof te helpen verkleinen. Via het project ‘Digibanken’ bood het departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Overheid de kans om de krachten te bundelen en die heeft Werken Leie&Schelde met beide handen gegrepen. Werken Leie&Schelde lanceert ‘Digistroom’, de naam voor het lokaal Digibanken-project in de regio Leie&Schelde.

Negen lokale besturen

Het project loopt tot eind 2024 en de werkingsregio van Werken Leie&Schelde omvat negen lokale besturen. Elk lokaal bestuur zal beschikken over een Digiclub, de fysieke one-stop-digitale informatiepunten, voornamelijk in bibliotheken. Lokale besturen met een lokaal dienstencentrum zullen een bijkomend punt krijgen dat zich richt op de iets oudere bevolking. Ook in de welzijnsschakel de Zonnebloem in Nevele en MIA, de sociale kruidenier in Merelbeke, zal een Digiclub aanwezig zijn, wat het totaal brengt op vijftien locaties.

15 Digibanken

Voor het project Digistroom slaat Werken Leie&Schelde de handen in elkaar met lokale middenveldorganisaties, opleidingsverstrekkers en onderwijsinstellingen en de lokale sociale economie. Door deze samenwerking zullen de burgers in het werkingsgebied van Digistroom in vijftien Digibanken terecht kunnen voor drie zaken, namelijk het voorwaardelijk ontlenen van een laptop of tablet, het volgen van opleidingen of workshops rond digitale vaardigheden en individuele begeleiding bij het gebruik van online dienstverlening.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.