Jobdreamday Voka Oost-Vlaanderen Foto: Voka Oost-Vlaanderen

Werkgevers verleiden jongeren in Deinze: Jobdreamday brengt 220 laatstejaarsstudenten naar de bedrijfsvloer 

19 werkgevers uit Deinze openden vandaag hun deuren om jongeren een inkijk te geven in het bedrijfsleven. De 'Jobdreamday' is een initiatief van Voka Oost-Vlaanderen, Stad Deinze, VTI Deinze, Leiepoort campus Sint-Vincentius en Deinze Industrie vzw.

Maar liefst 19 werkgevers engageerden zich om de afstand tussen het onderwijs en het bedrijfsleven voor één dag kleiner te maken. De 220 laatstejaarsleerlingen hadden keuze zat om hun 'Jobdreamday' vorm te geven.

Ekopak, Algemene Bouw Maes en Electro Verbeke bundelden de krachten en verwelkomden de studenten op werfbezoek in De Prijkels. Algemene Bouw Maes realiseert er het nieuw kantoorgebouw en fabrieksatelier voor Ekopak. “De mooiste realisaties ontstaan door het bundelen van onze krachten", zegt Nathalie Monbailliu, HR Business Partner bij Algemene Bouw Maes. "Door samen ons project te tonen willen we het belang van deze waarde en competentie delen met de jongeren uit Deinze. Samen groeien, zorg dragen voor elkaar en grenzen verleggen: dat is bouwen met mensen.” Electro Verbeke uit Deinze staat in voor alle elektrotechnieken op deze werf.

“De voordelen van werken in de eigen streek zijn enorm. Werknemers kunnen vaker met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk komen, waardoor een duurzaam woon-werkverkeer mogelijk is. Reken daarbij dat de stressfactor van werknemers significant verlaagt omdat ze minder vaak in de file moeten staan en meer tijd krijgen om de work-life balance in evenwicht te houden. Bovendien zijn er in Deinze heel wat interessante en innovatieve bedrijven waar men aan de slag kan,” licht Elisabeth Minnaert, regiodirecteur Vlaamse Ardennen & Leiestreek bij Voka Oost-Vlaanderen toe.