thumbnail_IMG-20201022-WA0008

Wetenschappelijk onderbouwd stappenplan voor ideale employer branding

DEINZE - RecruitmentLAB uit Deinze en KBxMC uit Drongen slaan de handen in mekaar om een uniek employer branding concept op de markt te brengen. Samen met HoGent en Management Drives werkten ze een wetenschappelijk onderbouwde methode uit om de waarden, normen en drijfveren van bedrijven in kaart te brengen en te communiceren naar kandidaat-werknemers.

RecruitmentLAB is 10 jaar actief als employer branding kantoor voor technologiebedrijven (IT, engineering, farma) in Vlaanderen. Drie jaar geleden realiseerden ze een eerste belangrijke doorbraak in de manier waarop bedrijven en sollicitanten elkaar kunnen vinden. Samen met de HOGENT bracht het bedrijf 21 kenmerken in kaart die de cultuur van een bedrijf beschrijven. Zaakvoerder Olivier Gustin: "Door bedrijven op deze manier te benoemen vermijd je dat mensen in een zwart gat springen wanneer ze voor een nieuwe job kiezen. Je vindt vaak online wel wat informatie over het bedrijf waar je gaat werken, maar het is voor sollicitanten moeilijk om te weten of ze er echt gelukkig gaan zijn."

Wat drijft jou?

RecruitmentLAB gaat nu nog een stapje verder en is hiervoor een samenwerking aangegaan met KBxMC en Management Tribes. "Een vacature moet naast de vereiste competenties en de cultuur van het bedrijf ook de drijfveer bevatten. Waarom bestaat het bedrijf? Wat is hun visie en missie? Op die manier kunnen sollicitanten kijken wat hen zelf drijft en of hierin een match te vinden is", vertelt Olivier. "Dit stukje ontbrak nog in de puzzel en zorgt niet enkel voor een goede match tussen bedrijf en kandidaat, maar ook voor retentie op lange termijn."

RecruitmentLAB en Management Tribes ontwikkelden een wetenschappelijk onderbouwd, doelgericht stappenplan op maat van technologiebedrijven dat hen ondersteunt met de instroom van nieuwe personeelsleden en de retentie van hun beste medewerkers.

Wetenschappelijk onderbouwd stappenplan

Een team van experten heeft een wetenschappelijk onderbouwd, doelgericht stappenplan ontwikkeld op maat van technologiebedrijven dat hen in verschillende stadia van hun groei ondersteunt met de instroom van nieuwe personeelsleden en de retentie van hun beste medewerkers. "We merken dat technologiebedrijven voortrekkers zijn in thuiswerken maar dat dit uitdagingen met zich meebrengt naar opvolging, coaching & retentie van medewerkers omdat deze nu niet meer fysiek naar kantoor komen! Op dat moment is het belangrijk te weten wat je medewerkers nog bindt met jouw bedrijf. Dezelfde visie en drijfveren hebben blijken hier van cruciaal belang."

What you see is not what you get

"Zelf ben ik in mijn carrière 8 keer van werk veranderd. Noem me dus gerust een jobhopper. Het is vanuit deze frustratie dat ik samen met mijn vrouw Sylvie Van de Reviere 10 jaar geleden met RecruitmentLAB begonnen ben. Bedrijven stellen zich voor op een bepaalde manier, maar eens je aan de slag bent, merk je vaak dat het niet klopt. What you see is not what yo get. Dit terwijl de jongere generatie niet alleen wil weten wat hun taken zullen zijn, maar ook waarvoor het bedrijf staat. Met ons 6-stappenplan, gratis terug te vinden op onze website, helpen we bedrijven een correcte employer branding op te bouwen."