Wetterse bedrijven zetten deuren open voor fietsers

WETTEREN – Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen organiseert op 21 april voor het tweede jaar op rij de Econotoer. Dat is een innovatieve fietstocht die waardevol industrieel erfgoed en bedrijven combineert. Op het traject liggen onder meer Mr. Mallo en Smartphoto in Wetteren, maar ook Van de Velde in Schellebelle.

“Bedrijven van nu en industrieel erfgoed van toen, ze maken integraal deel uit van onze leefomgeving. Toch blijft veel van dit patrimonium voor velen vrij onbekend”, zegt Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder Voka Oost-Vlaanderen. “Met deze fietstocht brengen we deelnemers langs mooie plekjes en laten we hen heel wat opsteken over de dynamische bedrijven in een erg bedrijvige regio.”

Deelnemers zullen bij 5 actieve bedrijven en 3 erfgoedplaatsen kunnen halt houden. Bij die laatste gaat het om het kasteel van de voormalige Buskruitfabriek Jan Cooppal, Twijnderij Lercangée en  Provinciaal Domein Den Blakken.

Wetterse bedrijvigheid

De Wetterse bedrijven die hun deuren openstellen zijn Mr. Mallo, Fisheye en Smartphoto. Mr. Mallo is is één van grootste Europese marshmallowfabrikanten. De site in Wetteren werd al opgericht in 1907 onder de naam Van Damme Confiserie. Fisheye fungeert als een nest waar ontwerpers, 3D-beeldenbouwers, computerexperts, camera- en lichtmannen, regisseurs en ingenieurs een creatieve mix vormen en een eigen laboratorium concepten en ideeën realiseren. Smartphoto is als e-commercebedrijf met meer dan 400 fotoproducten aanwezig in 14 Europese landen. De volledige productie gebeurt in Wetteren.

Ook Van de Velde in Schellebelle en Objective International in Wichelen liggen op het traject. De eerste is een topspeler in lingerie, badmode en sportswear met sterke merken als PrimaDonna en Marie Jo. De tweede is een softwareontwikkelaar, gespecialiseerd in de digitalisering van productie- en magazijnomgevingen.