Nieuws Oost-Vlaanderen Whitesky wil met Iain Statham prominente Europese cloudaanbieder worden

Whitesky wil met Iain Statham prominente Europese cloudaanbieder worden

Iain Statham

Whitesky wil met Iain Statham prominente Europese cloudaanbieder worden

LOCHRISTI – De Belgische cloud-as-a-service aanbieder whitesky.cloud wil na een hachelijke start haar groei vertienvoudigen en de Europese activiteiten fors uitbreiden. Daarvoor neemt het bedrijf Iain Statham onder de arm als nieuwe Operations Manager. “Met hem halen we leiderschapservaring en technologische expertise in huis.”

Iain Statham is informaticus en volgde een opleiding bij het Britse leger. Hij leidde de afgelopen jaren verschillende internationale teams vanuit het Midden-Oosten en Afrika en keert voor zijn nieuwe rol terug naar Europa. Bij Whitesky zal hij zich voornamelijk focussen op bedrijfsontwikkeling richting nieuwe Europese markten, interne projectbegeleiding en het beheer van de communicatie met klanten.

“Ik ben blij om deel te mogen uitmaken van het ambitieuze team”, vertelt Statham. “Ik heb vanuit mijn ervaring gemerkt dat er nood is aan een Europese cloudaanbieder, onder meer door de GDPR-wetgeving.”

Moeilijke start

In december 2020 werd whitesky.cloud op de Belgische en Nederlandse markt geïntroduceerd, maar er wachtte meteen een vuurdoop. “Het voorbije jaar was niet eenvoudig”, zegt Managing Director Jeroen Van Langenhove. “Het concept van een white-label cloud computing oplossing as-a-service was heel nieuw voor zowel de Belgische als Nederlandse markt.”

Toch wist het bedrijf uit Lochristi enkele klanten te strikken die zelf virtual cloud operator zijn geworden. “Het is onze ambitie om tegen eind 2022 te groeien naar honderd virtual cloud operators en de activiteiten verder uit te breiden naar verschillende Europese regio’s”, gaat Van Langenhove verder. “Om deze groei te faciliteren, investeren we volop in de uitbreiding van de teams in Nederland en België en hebben intussen ook in Spanje een eerste business developer aangeworven. Met Iain halen we leiderschapservaring en technologische expertise in huis.”

Later dit jaar plant whitesky.cloud ook een kapitaalronde.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.