Nieuws Oost-Vlaanderen Wieze Bierfeesten krijgen tweede leven

Wieze Bierfeesten krijgen tweede leven

Wieze Bierfeesten krijgen tweede leven

WIEZE – De West-Vlaamse Brouwerij De Brabandere herlanceert deze maand de traditionele Wieze Bierfeesten in het Oost-Vlaamse dorp. Na een pauze van 32( !) jaar, gaan de beroemde bierfeesten opnieuw door in de Oktoberhallen van Wieze. Deze legendarische feesten, die op hun hoogtepunt 16 dagen duurden en meer dan 200.000 feestvierders naar Wieze deden afzakken, worden door Brouwerij De Brabandere, de Oktoberhallen en het Antwerpse Radar Events nieuw leven ingeblazen, mét respect voor de rijke traditie.

De Oktoberfeesten van Wieze dragen een rijke traditie met zich mee en brachten in het verleden een ware volkstoeloop teweeg. Niet in het minst dankzij de toenmalige plaatselijke brouwerij, die de feesten rijkelijk van bier voorzag. Maar het event is ook veel meer. Niet voor niets werden ze betiteld als ‘het feest van de vriendschap’, want sinds het ontstaan ervan, draaien de feesten om eenheid, verbondenheid en Gemütlichkeit. Dat alles wordt nu opnieuw tot leven gewekt.

Het aanbod is overweldigend. Zo is er onder meer een Oberbayernorkest, dat authentieke stemming brengt aan het begin van de avond. Naarmate de avond vordert zal het publiek ondergedompeld worden in een sfeervol totaalspektakel met een indrukwekkende dansgroep, een optreden van de one and only Dennie Christian, de première van de reïncarnatie van de Voice of Europe (Freddy Wally), Duitse clips van de jaren 50 tot nu, Bayern Burlesque acts,  steltlopers uit Merchtem en een huisorkest met de naam Die Verdammte Spielerei.

Jean-Marie zingt

Wie Oktoberfeest zegt, zegt (naast Wieze) München en wie München zegt, zegt Bayern München en wie Bayern München zegt, zegt….Jean-Marie Pfaff. Jean-Marie verdedigde van 1982 tot en met 1987 het doel van de Beierse voetbalgrootmacht en groeide daar niet enkel uit tot de beste doelman van de wereld, maar maakte er ook de Oktoberfeesten mee vanop de eerste rij in hun Heimat. Jean-Marie kon en mocht dus niet ontbreken op de Wieze Oktoberfeesten 2018. Meer nog, voor deze historische herlancering van de feesten zal hij niet enkel van de unieke sfeer komen genieten, hij kruipt zowaar zelf het podium op om mee het feestje te verzorgen. Of zijn zangkwaliteiten in de buurt komen van zijn keeperstalent, kan u zelf komen ontdekken op 21 en 22 september tijdens de Wieze Oktoberfeesten 2018.

Speciaal bier

Naast de traditionele kip aan ’t spit en Bratwursten, blijft het hoofdbestanddeel van de Oktoberfeesten natuurlijk het bier. We brouwen voor deze memorabele herintroductie van de Oktoberfeesten een uniek Festbier met een lager alcoholpercentage van 3,5%, maar met een gelijkaardige kruiding als de bestaande Wieze”, aldus Bert De Brabandere, zaakvoerder van Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove. “Het zal ook het enige bier zijn dat wordt geschonken op de feesten. Met een bier laag in alcohol en vol van smaak, kunnen de bezoekers ten volle genieten van een echte Oktoberfest-beleving.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.