Nieuws Oost-Vlaanderen “Wij verkopen speelgoed dat niet naar het containerpark verdwijnt”: Waalse keten opent filiaal in Gent

“Wij verkopen speelgoed dat niet naar het containerpark verdwijnt”: Waalse keten opent filiaal in Gent

Foto: fvv

“Wij verkopen speelgoed dat niet naar het containerpark verdwijnt”: Waalse keten opent filiaal in Gent

GENT – De Waalse speelgoedketen Fox & Co heeft een nieuwe winkel geopend in de Zonnestraat, vlak bij de Veldstraat in Gent. De keten wil opboksen tegen het online speelgoedaanbod door Europese merken aan te bieden die niet of moeilijk op internet te vinden zijn. “Ons speelgoed is gemaakt om door te geven.”

Fox & Co bestaat sinds 2014 en heeft met het filiaal in Gent zijn 21ste winkel geopend. In Vlaanderen is de keten nog niet zo bekend en heeft ze enkel vestigingen in Kortrijk, Sint-Niklaas en Wijnegem. Fox & Co noemt zichzelf een winkel die “authentiek en kwalitatief” speelgoed verkoopt.

“We kopen speelgoed aan van leveranciers die zo veel mogelijk gerecycleerde materialen gebruiken. Als de producten toch niet van duurzame materialen gemaakt zijn, dan is het educatief of creatief speelgoed”, legt regionaal directeur Pieter-Jan Bollaert uit.

Hij is ervan overtuigd dat Gent een goede locatie is om zo’n speelgoed te verkopen. “Ik ben hier opgegroeid en denk dat Gentenaars openstaan voor duurzaam en educatief speelgoed.”

 

Wat maakt hun speelgoed dan zo bijzonder? “Wij verkopen het speelgoed dat niet in het containerpark verdwijnt, maar dat je nog lang kunt doorgeven. We hebben vooral houten speelgoed en onze tatoeages zijn bijvoorbeeld niet getest op dieren.”

De speelgoedwinkel ervaart veel concurrentie van webshops, maar heeft er vertrouwen in dat hij het goed zal doen in Gent. “Eén derde van ons assortiment bestaat uit bordspellen en gezelschapsspellen, en veel volwassenen komen daarvoor om persoonlijk advies vragen. Service is van groot belang”, zegt CEO Frédéric Henrotte. Daarnaast proberen ze ook speelgoed van Europese merken te verkopen, die minder gemakkelijk online te vinden zijn.

INFO: www.foxandco.be, Zonnestraat 10, 9000 Gent. Open van maandag tot en met zaterdag van 10 uur tot 18 uur. Ook open op koopzondagen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.