Nieuws Oost-Vlaanderen Wijndomein Waes gehuldigd door provinciebestuur

Wijndomein Waes gehuldigd door provinciebestuur

Wijndomein Waes gehuldigd door provinciebestuur

Waes3Op maandag 11 januari huldigde de Provincie Oost-Vlaanderen tijdens de nieuwjaarsontvangst van de provinciale overheden zes verdienstelijke Oost-Vlamingen en één verdienstelijk Oost-Vlaams bedrijf. Die eer viel Wijndomein Waes uit Zwijnaarde te beurt.

Op de wijngaarden van dat 1 hectare grote domein verbouwen advocaat Lodewijk Waes, die in het dagelijkse leven kantoor houdt in Brugge, en zijn team sinds 2005 zowel witte als rode druivenvariëteiten die goed bestand zijn tegen de grillen van het klimaat.  Het Oost-Vlaamse wijndomein houdt daarbij zoveel mogelijk rekening met ecologische princies.

De nabijheid van de Schelde zorgt voor een apart microklimaat waardoor de druiven tot optimale rijpheid kunnen komen. De wijnen worden gemaakt volgens de drie principes van het domein: traditie, authenticiteit en kwaliteit. “Wijn gaat pas op de fles als ik er helemaal tevreden over ben”, geef Lodewijk Waes aan. Hij leerde het wijnmaken via cursussen en boeken en gaat ook geregeld te rade bij een oenoloog uit de regio Bordeaux.

Traditionele vinificatiemethoden, in combinatie met de modernste apparatuur, liggen bij het wijnbouwbedrijf aan de basis van een zuivere en authentieke wijn. Met “Waes Wit” werd het wijndomein trouwens al herhaaldelijk bekroond.

Bij de zes bekroonde verdienstelijke Oost-Vlamingen zitten met AA-Gent voorzitter Ivan De Witte van hr-dienstverlener Hudson en bloemenkunstenaar Daniel Ost overigens nog twee mensen met een sterke affiniteit met het Oost-Vlaamse en nationale bedrijfsleven.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.