Nieuws Oost-Vlaanderen Wil jij dit najaar met 50.000 euro aan de slag?

Wil jij dit najaar met 50.000 euro aan de slag?

Wil jij dit najaar met 50.000 euro aan de slag?

In samenwerking met VLAIO zoekt UNIZO Oost-Vlaanderen 15 starters met een innovatief idee. Zij kunnen meedingen naar één van de vele premies van 50.000 euro die VLAIO al voor het tweede jaar op rij uitreikt. Jos Vermeiren, gedelegeerd bestuurder van Unizo Oost-Vlaanderen: “Met dit programma wil de Vlaamse regering meer starters over de streep trekken om grensverleggend en innovatief te zijn en een sterk groeitraject in te zetten.”

“We lanceren vandaag een brede oproep. Enerzijds richten we ons tot start-ups en bedrijven die snel willen én kunnen groeien. Daarnaast kunnen gevestigde ondernemers die op een idee broeden ook voor de premie in aanmerking komen”, licht Jos Vermeiren toe. “Belangrijk is dat de kandidaat-ondernemers een pioniersrol vervullen in hun marktsegment en nog in de start-up-fase zitten. Daarbij staan ze voor een traject waar een aantal belangrijke onzekerheden moeten worden onderzocht, zodat ze in een volgende stap externe financiering en/of eerste betalende klanten kunnen aantrekken.”

De financiële steun is een vast bedrag van 50.000 euro. “Aanzienlijk”, vindt Vermeiren. “Er wordt bovendien geen detail van de kosten gevraagd bij de aanvraag en ook niet bij afrekening. Dat vermindert de administratieve last aanzienlijk. Wij vinden het cruciaal dat Oost-Vlaamse ondernemers een rechtmatig aandeel kunnen binnenhalen. Daarom doen we extra inspanningen om deze innovatiepremie bekend te maken en de ondernemers op weg ernaartoe te begeleiden”, besluit Vermeiren.

Jasper Dezwaef van Wenite: “Dit extra kapitaal heeft ons enorm geholpen”

In 2021 ging ondernemer Jasper Dezwaef van het bedrijf Wenite in zee met UNIZO Oost-Vlaanderen. Wenite is een platform dat data rond productiviteit, retentie, absenteïsme en input van werknemers verzamelt en analyseert om op die manier het welzijn op het werk te helpen verhogen.

Jasper stelde zich kandidaat en haalde 50.000 euro starterssteun binnen. “Dit extra kapitaal heeft ons enorm geholpen. We konden investeren in ons bedrijf, iets wat normaal gezien niet zo snel gaat”, getuigt hij.

Meld je aan!

Ondernemers uit alle sectoren kunnen zich kandidaat stellen voor de Innovatieve Starterssteun. Wie zich wil aanmelden, moet dat doen via één van de betrokken VLAIO-partners. Iedere partner mag een beperkt aantal starters als kandidaat voorstellen aan VLAIO, voor UNIZO zijn dat er 15. UNIZO begeleidt de kandidatuur en zal ook samen met de kandidaten hun pitch voorbereiden. Gedurende het hele traject vinden de ondernemers een persoonlijk klankbord bij hun UNIZO-adviseur.

Jos Vermeiren: “Wij raden (pré)-starters en jonge ondernemers aan om ons een seintje te geven als ze een idee willen ontwikkelen, met de ontwikkeling bezig zijn of het idee op de markt willen brengen. Op basis van een eerste gesprek kunnen we inschatten of hun idee voor deze premie in aanmerking komt.”

Kandidaten kunnen zich melden per mail aan mcovl@unizo.be. Meer info vind je hier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.