Willem Vervaet Willem Vervaet kookt voortaan alleen in zijn nieuwe restaurant Steeg. Foto: svov

Willem (30) waagde zich eerder al aan pop-ups maar opent nu eigen zaak: “Het kwam als een teken uit het universum”

Willem Vervaet (30) opende met Steeg een nieuwe zaak in het Guldenhoofdstraatje aan de Grote Markt in Dendermonde. “Na Fleems was het tijd om op eigen benen te staan”, zegt hij.

Een restaurant met 24 couverts, dat is Steeg in het Guldenhoofdstraatje in Dendermonde. Het is pas open en wordt gerund door Willem Vervaet. Met vrienden had hij eerder als pop-ups Heems en Fleems. In Steeg staat hij alleen achter de kookpotten.

“We hadden besloten om met Fleems te stoppen en restaurant Freek stond over te nemen, dus was dit het ideale moment om te springen”, zegt Willem. “Ik had het gevoel dat ik klaar was om op eigen benen te staan en een eigen zaak uit te baten. Het kwam als een teken uit het universum.”

Steeg is gelegen in het hart van Dendermonde. “Het is een kleine zaak waar ik de mensen wil laten genieten van een pure seizoenskeuken, lekkere wijnen en bieren in een sfeer van hartelijkheid en gezelligheid”, zegt de chef. “Ik sta in de keuken en er zijn ook twee medewerkers voor de zaal. Maar het is iets heel anders dan Fleems, want ik ben verantwoordelijk voor alles nu: van de bestellingen tot het klaarzetten van de tafels. En uiteraard voor de gerechten.”

Andere invalshoek

“Ik was er aan toe, en ik probeer een sfeer te creëren van een restaurant waar ik zelf graag de voeten onder tafel zou willen steken.” (Lees verder onder de foto)

Foto: svov

In Steeg kan er op donderdag en vrijdag geluncht worden, van woensdag tot en met zaterdag kan er gedineerd worden à la carte. “De basis is de klassiek Frans-Belgische keuken, met een andere invalshoek. We hebben een beperkte kaart zodat de mensen zelf hun menu kunnen samenstellen of kiezen voor carte blanche. En dan bepaal ik wat er op tafel komt.”

Zelf niet kiezen

“De feedback daarover zit nu al goed, de mensen krijgen een keer iets geserveerd dat ze zelf niet zouden kiezen. En bij de klanten die dat al hebben meegemaakt is dat duidelijk goed in de smaak gevallen. Ik kook puur op smaak en daardoor ook zeer toegankelijk”, zegt Willem.

Steeg is donderdag en vrijdag open van 12 tot 14 uur en woensdag tot zaterdag ook van 19 tot 21 uur. “Vier op zeven, dat zorgt voor een mooie balans met mijn gezinsleven. Ik heb een zoontje van vijf maanden en van zijn opgroeien wil ik eigenlijk ook geen seconde missen.”

Foto: svov