thumbnail_D-Glas

Willy Naessens participeert in D-Glas en plant verhuis naar nieuwe vestiging

WORTEGEM-PETEGEM/OUDENAARDE - Verticale integratie is het sleutelwoord van de Willy Naessens Group. Gisteren kondigden ze al de overname van Transport Groeninghe aan. Vandaag maken ze bekend dat de hechte samenwerking tussen D-Glas uit Oostende en Willy Naessens Group uit het verleden verankerd wordt in aandeelhouderschap. Dankzij deze participatie kan de verticale-integratie-strategie nu ook in de alu-afdeling van de Willy Naessens Group doorgetrokken worden.

D-Glas is klein- en groothandel in bouwglas, zowel leveren en plaatsen. Het bedrijf specialiseert zich in exterieurbeglazing, interieurbeglazing en glasbalustrades. Bij D-Glas zijn een 45-tal medewerkers actief die allemaal actief blijven en waar nu reeds naar een 6-tal bijkomende arbeidskrachten gezocht wordt om de orders tijdig te kunnen uitvoeren. Chris De Clerck blijft ook in de toekomst aandeelhouder en het gezicht van D-Glas, de strategische participatie moet D-glas in de mogelijkheid stellen om het uitstekende groeiparcours van de voorbije 10 jaar ook in de toekomst verder te kunnen zetten.

Willy Naessens Alu is de afdeling van de Willy Naessens Group die het aluminium schrijnwerk ter harte neemt, voornamelijk voor eigen industriebouwklanten, maar ook voor andere projectontwikkelaars. Bij Willy Naessens Alu werken momenteel 60 mensen.

Verhuis Alu-afdeling

Bijkomend aan deze participatie zal Willy Naessens Alu in 2021 verhuizen naar een nieuwe vestiging in Oudenaarde met een nieuw atelier van 10.000 m² om zo hun klanten de beste service te blijven geven en de groei verder te zetten. Dit gekoppeld aan de uitbreiding van 4.200 m² die ze willen realiseren op de site van D-glas te Oostende betekent dit dat de Willy Naessens Alu-afdeling in de nabije toekomst over meer dan 20.000 m² productie-ateliers zal beschikken met een 120-tal medewerkers en een jaarlijkse omzet van 25 miljoen euro zal draaien. Op deze manier zal Willy Naessens Alu onmiddellijk een heel prominente speler zijn in zijn segment.