Nieuws Oost-Vlaanderen Wim Ballieu start nieuw concept: “Onze koks willen ook wel eens iets anders maken dan ballen met stoemp”

Wim Ballieu start nieuw concept: “Onze koks willen ook wel eens iets anders maken dan ballen met stoemp”

Wim Ballieu start nieuw concept: “Onze koks willen ook wel eens iets anders maken dan ballen met stoemp”

GENT – Wim Ballieu, tv-kok en eigenaar van het Balls & Glory concept komt met iets nieuws: traditionele ovenschotels. Onder de naam Wim’s Deli opent hij een Dark Kitchen van waar de gerechten enkel via delivery tot bij de klanten gebracht worden. Wim: “Sinds lang hebben we bij Balls & Glory de gewoonte om ’s avonds de restjes stoemp, ballekes en warme groenten in laagjes te stapelen om het thuisfront te pleasen. Het heeft ons geïnspireerd om deze succesnummers vanuit onze “dark kitchen” te koken tijdens deze corona-tijden.”

“Als kids van de 80’s zijn we grootgebracht met ovens vol hete bliksems, hachis parmentiers en schotels met gekookte eitjes en spinazie. En ja, mét obligatoire bechamelsaus. Ovenschotels zijn een nostalgisch feestje voor de smaakpapillen en zowat de patroonheilige onder de comfortfood”, klinkt het op de nieuwe website van Wim’s Deli. Vanuit een ‘Dark Kitchen’, onder andere in de oude slagerij van Wim’s ouders langs de Ottergemsesteenweg, zullen heerlijke ovenschotels bereid worden. Deliveroo brengt ze vervolgens bij jou thuis, maar je kan ze ook koud laten leveren en zelf in de oven stoppen.

Het menu bestaat uit drie klassieke ovenschotels met een twist. Deze week kan je kiezen tussen een stoofpotje van linzen en knolselder, een ovenschotel van zoete aardappel, butternut en kip of eentje met courgette, spinazie, gehakt en witte saus.

Korte keten een duurzaamheid

De schotels worden bereid met veel liefde voor de korte keten: maar liefst tachtig procent van de groenten zijn afkomstig van lokale producenten. Zo komt het gehakt van recht van de zwalmbeekhoeve in Munkzwalm. De patatjes komen dan weer uit de geboortestreek van Wim: het Heuvelland. Ook de verpakking zijn niet zomaar het eerste-beste-wegwerp-doosje, maar handige herbruikbare boxjes die zowel oven-als diepvries bestendig zijn en vaatwas- en transport-proof. Je kan ze retourneren in een Balls & Glory restaurant in de buurt waarna je de waarborg van 4 euro terugkrijgt.

Samenwerking met sociale werkplaatsen

De plannen bestonden al een tijdje maar de verplichte sluiting van de horeca bracht alles in een stroomversnelling. “Eigenlijk zouden we pas in maart opengaan”, zegt Ballieu. “Maar omdat er door de verplichte sluiting meer plaats is in het restaurant, kan het nu al.” In deze eerste fase wordt gekookt vanuit de bestaande Balls & Glory vestigingen, maar in de toekomst wil Ballieu lokale samenwerkingen opzetten met sociale werkplaatsen en stadscentra. “Ik wil er jong talent de kans geven om de stiel te leren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.