Worksmarter ’23 Foto: Teamleader

Win tickets voor de 9de editie van Work Smarter: “Mix van netwerken, een verrassende line-up en workshops in een festivalsfeer”

Voor de negende keer organiseert Teamleader uit Gent het evenement Work Smarter. En jij kan een ticket winnen! Deelnemen kan door onderaan de pagina je gegevens en de wedstrijdvraag in te vullen.

Teamleader werd opgericht in 2012 in Gent. Intussen heeft het bedrijf ook een kantoor in Amsterdam en telt het meer dan 200 werknemers. Het softwarebedrijf helpt ondernemers te verkopen, factureren en organiseren, en dit allemaal op één plaats. Zo krijgen ze meer gedaan met minder gedoe.

CEO Jeroen De Wit startte zelf ooit als ondernemer van een ander bedrijf toen hij nog op de schoolbanken zat. "Ik heb het studentenleven altijd gecombineerd met mijn eigen onderneming. In 2010 werd ik verkozen tot Student Ondernemer van Stad Gent, en twee weken geleden zat ik zelf in de jury om de winnaar van dit jaar te verkiezen. Het gaat snel."

Jeroen De Wit. Foto: Teamleader.

In 2014, twee jaar nadat Teamleader werd opgericht, organiseerde het team voor de eerste keer Work Smarter. Jeroen ging inspiratie zoeken in … De Verenigde Staten. “Dreamforce is een gigantisch netwerkevenement in San Francisco”, zegt Jeroen. “Ik wilde hier een eigenzinnige en kleinschalige versie van organiseren in Gent.” Intussen mag Jeroen die kleinschaligheid vaarwel zeggen, want hij verwacht dit jaar 1.400 mensen. “Vorig jaar zaten we aan 1.200. Ik vind het fijn dat het evenement gecontroleerd groeit, zo kunnen we wel de kwaliteit behouden.”

“Vorig jaar hebben we bijna 900 meetings tussen bezoekers gefaciliteerd.”

Jeroen De Wit

“Ik denk dat we ons onderscheiden op verschillende vlakken. Eerst en vooral zorgen we natuurlijk voor een verrassende line-up. We proberen verder te kijken dan de ronkende of grote namen. Ons publiek betrekken we hierin: we vragen bezoekers van het event en klanten wie ze graag aan het woord willen zien. Dit levert altijd nieuwe namen op.”

“Wat het netwerken betreft, proberen we het ook anders te doen dan de rest”, vervolgt Jeroen. “Het is gewoon nog altijd moeilijk om zomaar op iemand af te stappen, vaak ga je ook enkel praten met de mensen die je al kent. Op Work Smarter matchen wij ondernemers, zodat ze iets hebben aan de connectie. Vorig jaar hebben we bijna 900 meetings tussen bezoekers gefaciliteerd. Dat is ontzettend veel.”

Foto: Teamleader