seo-gezocht-540×365

WOMED Award bekroont vrouwelijk ondernemerstalent: winnaars 2020 in de kijker

Op woensdag 9 maart 2022 wordt de WOMED Award weer uitgereikt aan de Onderneemster en de Belofte van het jaar. In 2020 waren Marie Van den Broeck (WOMED Award) en Femke Helon (Belofte) de finalistes uit Oost-Vlaanderen en wonnen uiteindelijk allebei de hoofdprijs. “Ik heb nog altijd contact met de andere vrouwelijke ondernemers die in 2020 deelnamen aan de WOMED Award. Binnenkort gaan we bij elkaar langs om te zien hoe iedereen is gegroeid”, vertelt Marie Van den Broeck van My Add On. Inschrijven voor deze editie is nog mogelijk tot en met 7 november!

Marie Van den Broeck, oprichtster en ceo van My Add On, won de WOMED Award in 2020 en heeft daar heel wat uit geleerd. “Mijn overwinning heeft ervoor gezorgd dat ik vandaag een stapje extra durf zetten en verder kan kijken”, legt Marie Van den Broeck uit.

“Vroeger was ik redelijk sceptisch tegenover vrouwenwedstrijden omdat mannen en vrouwen in mijn ogen al gelijk zijn. Maar aan de andere kant zorgen events zoals de WOMED Award er wel net voor dat vrouwen meer in the picture terechtkomen. Heel wat vrouwen kunnen niet meteen een vrouwelijk rolmodel opnoemen. Dat mag wel veranderen en daar draagt de WOMED Award zeker aan bij.” Ondertussen bracht My Add On al heel wat innovatieve producten op de markt die steeds tot stand komen door probleemoplossend te denken.

 

De belofte van 2020 werd Femke Helon. Zij richtte 11 jaar geleden het productiebedrijf 3Motion op samen met haar man. “Door de coronapandemie kwam er wat tijd vrij en besloot ik om deel te nemen aan de WOMED Award. Wat het traject zo boeiend maakt is dat je uit je comfortzone gehaald wordt. 3Motion had na 10 jaar al heel wat verwezenlijkt en ik vond de WOMED Award dan ook een mooie manier om dat aan de buitenwereld te tonen. Uiteindelijk ben ik enorm blij dat ik heb deelgenomen en breidde mijn netwerk daarna fel uit.”

Femke Helon heeft dan ook een duidelijke boodschap voor vrouwelijke onderneemsters: “Niet twijfelen en gewoon doen! Alleen al de ervaring en het doorlopen van het traject maakt het waardevol om deel te nemen.”

Schrijf jezelf of iemand anders in!

De WOMED Award kwam er door een samenwerking van Markant vzw, UNIZO en het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Door de uitreiking van de award bekronen de organisaties vrouwelijk ondernemerstalent.

Wil jij je graag inschrijven voor de WOMED Award 2022 of ken je een sterke onderneemster die in aanmerking komt? Schrijf jezelf of de onderneemster dan voor 7 november in via https://markantvzw.be/womedaward. Succes!