Wonderland organiseert WonderLabs om bedrijven nieuwe businesskansen te bieden

000000000000valentijn

Als geboren ondernemer realiseerde Valentijn Destoop (foto)  in 2009 zijn jongensdroom met de oprichting van de Gentse digital design studio Little Miss Robot. In 2014 richtte hij Wonderland op, een snelgroeiende netwerkorganisatie van creatieve ondernemers die via digitale innovatie betekenisvolle producten, diensten en organisaties tot leven brengt. Hij is één van de Oost-Vlaamse genomineerden om Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar te woren.

Op de homepage van Wonderland staat de vraag die hem als bezieler van deze netwerkorganisatie van 's morgens tot 's avonds bezig houdt: "Zal uw organisatie over vijf jaar nog relevant zijn?".

Vanuit die vraag geeft Wonderland op donderdag 25 februari 2016 de aftrap van "WonderLabs". Het gaat om  een ‘Meet-Learn-Make’ open innovatie & co-creatie programma voor corporates rond nieuwe businessmodellen en opkomende technologieën.

"WonderLabs is een initiatief van Wonderland in samenwerking met de Cronos Groep uit Kontich", zegt Valentijn Destoop "met als missie om samen met gevestigde ondernemingen en ons netwerk (nieuwe) innovatiemogelijkheden te ontdekken, uit te werken en naar de markt te brengen. Wij geloven dat open ervaringsdeling en co-creatie, gefaciliteerd door teams van experten uit verschillende vakgebieden, de mogelijkheid bieden aan organisaties om sneller en concreet nieuwe, waardevolle businessconcepten - die buiten de grenzen kunnen vallen van de sector waarin een organisatie actief is - te ontwikkelen en te implementeren. Daarenboven geloven wij sterk in ‘learning by doing’ en daarom ontwierpen we dit programma als een opleiding in nieuwe manieren van waarde creëren op maat van corporate innovators."

WonderLabs gaat van start met acht bedrijven uit acht sectoren.Gedurende 6 intensieve dagen zullen de deelnemers vertrouwelijke teams vormen met als doelstelling cross-sectoraal nieuwe producten, diensten of concepten - in samenwerkingsverband, of uitsluitend voor de eigen business - rond een specifiek topic te conceptualiseren.

Op 25, 26 en 27 februari vindt een editie van WonderLabs plaats in het Wu Wei-hotel in Kortrijk rond Internet of Things. "Deze industrie wordt ondertussen geschat op meer dan 19 triljoen dollar, en tegen 2020 zullen reeds 50 miljard objecten verbonden zijn via IoT", geeft Valentijn Destoop aan. "De toepassingen zijn ongelimiteerd en verrijken nu al sectoren zoals gezondheidszorg, energie, transport en retail. Tijdens dit weekend willen we gelijkgestemde innovators rond Internet of Things bij elkaar brengen en van elkaar doen leren en sterke netwerken tot stand brengen. Op 10 maart volgt dan een eerste opvolgsessie in Gent en op 24 maart in Leuven."