Nieuws Oost-Vlaanderen Wordt loodgietersbedrijf van universitairen starter van het jaar?

Wordt loodgietersbedrijf van universitairen starter van het jaar?

Wordt loodgietersbedrijf van universitairen starter van het jaar?

Tom-Vandendriessche-verwarmslimmer-300x300Vijf bedrijven, eentje per provincie, zijn genomineerd voor de award Starter van het Jaar van Unizo. Voor  Oost-Vlaanderen gaat het om het Gentse verwarmslimmer.be. Tom Vandendriessche geeft met dit bedrijf concreet aan hoe nieuw ondernemerschap eruit kan zien.

“Ik ben van opleiding licentiaat politieke wetenschappen en master of science in de bedrijfseconomie. Ik heb een professioneel verleden in business-analyse, business process engineering, kwaliteitsmanagement en audit. Maar ik heb dus met verwarmslimmer.be, dat ik samen heb opgericht met Jan De Backer en Jonathan Debilde, besloten om loodgieter te worden”, zegt hij lachend.

“Ondernemen begint volgens ons fundamenteel met de vraag wat je voor anderen kan betekenen: bestaande klanten, potentiële klanten, medewerkers, de omgeving waarin we werken, enzovoort. En dan zit er op het einde van de rit voor onszelf het allerhoogste in: de vrijheid om je eigen leven zo maximaal mogelijk in handen te nemen. Die vrijheid willen we in de toekomst, als we verder groeien en mensen kunnen aanwerven, ook aan onze medewerkers bieden.”

Verwarm slimmer staat in voor verwarmingsaudits, installaties en onderhoud van centrale verwarmingsketels en verdeelt naast waterontharders, boilers en zonneboilers ook de slimme thermostaat NEST.

“Dat is een  product van Google dat enkele jaren geleden in de States gelanceerd werd”, zegt Tom Vandendriessche, “en dat twee jaar geleden ook in Groot-Brittannië op de markt kwam. Sinds vorig jaar is het ook op het Europese vasteland beschikbaar. Het gaat om een slimme thermostaat die slimmer doet verwarmen. Wij zijn NEST pro installer en installeerden reeds honderdenNEST thermostaten. Terwijl klassieke thermostaten met een statisch programma werken, dat bijvoorbeeld op vrijdagavond tussen 18 uur en 23 uur de temperatuur instelt op 21 graden, is de NEST een  dynamische thermostaat die zelf een verwarmingsprogramma afleidt uit de registraties van het hoger of lager zetten en waarin ook sensoren zijn ingebouwd die bewegingen registreren. Daardoor wordt de verwarming automatisch uitgeschakeld als mensen er niet zijn.”

” Misschien zijn we niet het meest originele bedrijf in de zin van productinnovatie, maar ik denk wel dat we een zeer effectieve organisatie zijn die goed weet wat ze doet en waar ze naartoe wil”, zegt Tom Vandendriessche nog.

Op 24 november wordt bekendgemaakt of verwarmslimmer.be het als Oost-Vlaamse kandidaat haalt van de kandidaten uit de andere provincies die eveneens meedingen naar de prijs van starter van het jaar: Stradlin uit Limburg, Washcot uit West-Vlaanderen, AnDless uit Antwerpen en Elegnano uit Vlaams-Brabant.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.