Nieuws Oost-Vlaanderen Work-Around opent tweede coworking center in Gent

Work-Around opent tweede coworking center in Gent

Work-Around opent tweede coworking center in Gent

GENT – Overnamebegeleider Aquis BVBA en Sanders Accounting & Consulting slaan de handen opnieuw in elkaar met de oprichting van een tweede Work-Around coworking space. Het prachtig gerenoveerde pand op een boogscheut van de E40, de E17 en het Sint-Pietersstation biedt zowel flexwerkplekken, vergaderzalen als vaste kantoren aan waar het groen letterlijk in huis gehaald wordt.

Het idee om Work-Around op te richten ontstond 5 jaar geleden vanuit de eigen nood, niet alleen aan een kantoor, maar ook aan een breed netwerk. “Als we een groter kantoor hebben waar we flexwerkplekken aanbieden, dachten we bij onszelf, kan er simpelweg bij ons op kantoor genetwerkt worden”, vertelt Francis Gevaert van Aquis en co-founder van Work-Around. Het concept sloeg aan en al snel werd het gezellig druk in het eerste Work-Around business center in Brugge.

  

Sinds 1 augustus opende het nieuwe kantoorgebouw in Gent. “Ook hier zetelen we in de eerste plaats zelf, maar willen we opnieuw andere bedrijven de kans geven bij ons een aantal kantoorruimtes vast te huren en gebruik te maken van onze vergaderzalen en flexwerkplekken. Momenteel zetelen Rekruut, Martens & Brijs en Belgosat al in onze kantoren.”

Kruisbestuiving en bekendheid

“Een coworking space heeft meerdere voordelen”, aldus Francis. “Mensen van verschillende bedrijven komen automatisch in contact en kunnen aan kruisbestuiving doen. Kleinere organisaties met weinig collega’s krijgen bovendien het gevoel toch met veel mensen samen te werken. Ten slotte is het ook gewoon goed voor de bekendheid van je bedrijf aangezien er automatisch veel volk over de vloer komt.”

Kunstgras en bomen creëren parkgevoel

“Om deze kruisbestuiving mogelijk te maken voorzien we in onze business centers steeds een ’together point’. In dit gerenoveerde pand, onder leiding van de Oost-Vlaamse interieurarchitecte Celine Ronge, wilden we een soort parkgevoel creëren. Centraal in het businesscenter bevindt zich daarom een bar omringd door kunstgras en bomen, waar kan gezeten en gewerkt worden.”

Mobiliteit blijft belangrijk

Een groot pluspunt aan de Gentse coworking space is de vlotte bereikbaarheid. “Mensen komen van overal in België om elkaar te ontmoeten in onze vergaderzalen. Daarom kozen we ervoor om het kantoorgebouw niet in hartje Gent te plaatsen, maar dicht bij de grote snelwegen en het station.”

Geïnteresseerden voor een plaatsje in dit hippe kantoor kunnen bellen naar 0479 30 09 58 of een mail sturen via Francis.Gevaert@Aquis.be.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.