Nieuws Oost-Vlaanderen World of Waw wint Efteling E-nnovation Day

World of Waw wint Efteling E-nnovation Day

World of Waw wint Efteling E-nnovation Day

0000000tinaWorld of Waw, een jong bedrijf  uit Sint-Niklaas, maakt apps voor smartphones, tablets en smart glasses met augmented reality. Als je door het camerabeeld van je toestel naar de wereld kijkt, herkent hun beeld-en objectherkenningstechnologie elementen uit je leefomgeving. Die triggeren je toestel om er in een fractie van een seconde digitale extra’s aan toe te voegen. Dat kan een tekstveld zijn, maar ook een soort webinterface, audio, video of zelfs rondwandelende en sprekende  3D figuren.

Het bedrijfje van Tina Stroobandt zet zichzelf ook internationaal op de kaart. Zo ging het in op de uitdaging van het Nederlandse pretpark Efteling dat de vraag stelde hoe het met digitale innovatie de beleving voor de klanten in het park kan verrijken.

Liefst negentig bureaus bedachten een concept voor de wondere sprookjeswereld. Op vrijdag 13 november vond met vijftien ervan een finale plaats in de vorm van een pitch day en op het einde van de dag ging het goud naar World of Waw.

“Onze oplossing om de wachtrijen om te toveren in een mixed reality belevenis charmeerde zowel de digitale experts, medewerkers van Efteling medewerkers als bezoekers van het park die deel uitmaakten van de jury”, legt Tina Stroobandt uit. “De komende maanden slaan we de handen in elkaar met het ervaren Efteling team om alvast één van de attracties van een wonderlijke “Waw!” te voorzien.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.