Nieuws Oost-Vlaanderen Wouter Danckaert is nieuwe algemeen directeur SYNTRUM

Wouter Danckaert is nieuwe algemeen directeur SYNTRUM

Wouter Danckaert is nieuwe algemeen directeur SYNTRUM

AALST – Aalstenaar Wouter Danckaert is sinds 1 mei 2018 algemeen directeur van Syntrum, de koepel van de Syntra-opleidingen in Vlaanderen en Brussel. In het kader van verdere professionalisering, ondersteunt en begeleidt hij de 5 vzw’s die samen het Syntra-netwerk vormen. Ook treedt hij op als woordvoerder om zo de verschillende Syntra-entiteiten één uniforme stem te geven.

Als algemeen directeur is het zijn taak om een gezamenlijke visie te helpen creëren en een langetermijnstrategie uit te rollen voor de Syntra-vzw’s. Maar ook de belangenbehartiging ten aanzien van diverse stakeholders neemt Danckaert voor zijn rekening. Verder stimuleert hij en leidt hij de samenwerking tussen de verschillende Syntra-vzw’s.

Volgens Danckaert staat Syntrum voor een kantelpunt. “Door de ontwikkelingen in de markt en de veranderende wetgeving, komt het er voor ons als opleidingsverstrekker op aan om ons te gaan herpositioneren”, aldus Danckaert.

“Dat betekent dat we de noden van de markt in kaart gaan brengen om op basis daarvan een nog aantrekkelijker opleidingsaanbod uit te werken. Doorgedreven partnerships en sterk uitgebouwde netwerken zijn meer dan ooit van tel om onze maatschappelijke rol waar te kunnen maken. Want onze bedoeling is en blijft zoveel mogelijk mensen opleiden die het ondernemerschap opnemen. En dit in de brede zin van het woord: als zelfstandig ondernemer of als ondernemende medewerker binnen een bedrijfsomgeving.”

Wie is Wouter Danckaert?

Wouter Danckaert (36) is een bevlogen ondernemer afkomstig uit Aalst en heeft verschillende masters op zak: Rechten (UGent), General Management (Vlerick Management School) en Public Management (Antwerp Management School).

Zijn carrière start hij in 2006 als consultant bij PricewaterhouseCoopers. In 2008 maakt hij de overstap naar het Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen (Resoc/Serr) waar hij eerst als stafmedewerker en al snel daarna als regiodirecteur aan de slag gaat. In die periode is Wouter Danckaert ook gastdocent aan de Hogeschool Gent. Eind 2012 wordt Wouter Danckaert door Inside Matters – een spin-off van de UGent, actief op het vlak van industriële CT-scanning – aan boord gehaald als vennoot en CEO. Na een succesvolle kapitaalsronde te hebben gerealiseerd, stapt Danckaert begin 2016 uit Inside Matters en richt hij Techtomar op, een adviesbureau voor tech start-ups. Begin 2018 gaat Techtomar op in WODAN & Co, een adviesbureau voor groeibedrijven, eveneens opgericht door Wouter Danckaert. Vanuit deze rol ontwikkelt Wouter ook Starters’ Lodge, een coöperatieve die startende bedrijven kantoorruimte voorziet en wordt hij ook partner en CSO van Human Reef, een softwareontwikkelaar en adviesbureau dat de connectie legt tussen de strategie van een bedrijf en de autonome teams die deze strategie dienen uit te voeren.

De beperkte vrije tijd die rest, investeert Wouter in Junior Chamber International waar hij de voorbije 10 jaar verschillende verantwoordelijkheden opnam, o.a. als Nationaal Voorzitter in 2017. Hij is ook voorzitter van de Economische Raad van de Stad Aalst, zijn woonplaats.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.