Nieuws Oost-Vlaanderen Xwift biedt oplossing voor het tekort aan personeel in de logistieke sector

Xwift biedt oplossing voor het tekort aan personeel in de logistieke sector

Xwift biedt oplossing voor het tekort aan personeel in de logistieke sector

KRUISHOUTEM/NAZARETH – Xwift, een Oost-Vlaams transportbedrijf gespecialiseerd in express transport, is in volle groei. Vanaf eind augustus worden er 15 extra chauffeurs gezocht die nog voor eind 2018 aan de slag gaan. Deze exponentiële groei in het personeelsbestand moet de omzetstijging van 30% tegenover 2017, tot ruim 16 miljoen euro in 2018, bestendigen. CEO, Pieter Denys, zet met een unieke HR-aanpak in op personeel waarbij chauffeurs onder andere kans maken op een bedrijfswagen, een uitzondering in de transportwereld.

Gloednieuw bedrijfspand in Nazareth

Xwift, specialist in sneltransport van allerlei goederen naar verschillende Europese bestemmingen, werd in 2007 opgericht door Pieter Denys. Het transportbedrijf kende de laatste jaren een enorme groei. Terwijl 2014 nog werd afgerond met een omzet van 6 miljoen euro, tekende Xwift in 2017 een omzet op van 12,5 miljoen euro. Intussen servicet de firma zo’n 1000-tal klanten uit verschillende sectoren.

De voorbije vijf jaar maakte de transportspecialist forse investeringen ter waarde van ongeveer 16 miljoen euro. Zo breidde het wagenpark uit van 40 naar 120 voertuigen. Ook het personeelbestand groeide, van 5 medewerkers in 2007 naar 175 medewerkers in 2018. Vanaf 2019 wordt Xwift ondergebracht in een gloednieuw bedrijfspand, op enkele kilometers van het huidige kantoor, in Nazareth.

Truckchauffeurs mét bedrijfswagen

Om de groei van het bedrijf te bestendigen is Xwift bijgevolg dringend op zoek naar 15 nieuwe chauffeurs voor onmiddellijke indiensttreding. Een nieuwe personeelsaanpak en een employer branding campagne moet het transportbedrijf helpen de vacatures in te vullen.

De vernieuwende HR-aanpak beloont chauffeurs op basis van 3 criteria. Van zodra ze minstens 2 volledige dienstjaren, goede ecodrive resultaten én een goede ongevallenstatistiek kunnen voorleggen, worden ze beloond met een bedrijfswagen. Door de implementatie van het ecodrive-systeem wordt een daling van 9% verwacht in de uitstoot. In combinatie met een verwachte ongevallendaling van 33%, onder andere gesteund door implementatie van 4 camera’s per vrachtwagen, genereert dit een kostenbesparing die integraal terug gaat naar de chauffeurs.

CEO Pieter Denys vertelt: “Ik was zelf ooit aan de slag als chauffeur en weet dat het geen makkelijk beroep is. We willen onze medewerkers belonen voor hun loyaliteit. Dat deden we al door hen bijvoorbeeld de vrachtwagen mee naar huis te laten nemen en nieuwe chauffeurs aan te bieden om het behalen van hun rijbewijs C te vergoeden. Door de invoering van een systeem waarbij onze chauffeurs in aanmerking kunnen komen voor een gezinswagen als eigen bedrijfsvoertuig hopen we onze sterkte als aantrekkelijke werkgever nog extra in de verf te zetten.”

Alle vacatures zijn terug te vinden op: www.xwift.be/jobs 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.