thumbnail_Breda2

XXL-distributiecentrum in Breda krijgt Oost-Vlaamse toegangsautomatisatie

ZELE - Checkmade, specialist in toegangscontrole en toegangsautomatisatie, voorziet binnenkort het XXL-distributiecentrum in Breda van hardware. Dit distributiecentrum, met een grootte van maar liefst 55.000 vierkante meter, zal één van de grootste in Europa zijn.

Sven de Keukeleire, zaakvoerder van Checkmade is dan ook verheugd om te mogen meewerken aan deze realisatie: “De laatste jaren hebben we hard gewerkt aan onze positionering binnen de sector. Toegangsautomatisatie en toegangscontrole is een niche en we mogen intussen wel zeggen dat we echte experten zijn binnen ons vakgebied. Dat we nu gekozen zijn als dé partner om mee samen te werken, is een heel mooi compliment. We kijken enorm uit naar deze samenwerking en zijn intern al volop bezig met de voorbereidingen.”

Concreet

Checkmade zal hardware plaatsen om vrachten automatisch toegang te geven tot de site. Zo werkt het: Vrachtwagenchauffeurs komen toe op de wachtparking. Daar staan twee inbound kiosken klaar waarop de chauffeurs in hun eigen taal zich kunnen aanmelden met de referentie komende die hun klant heeft doorgegeven. Er staat ook een box waarin een staal van het geleverde wordt geplaatst om de nodige foto’s van te nemen.

Na aanmelding en afroep voor laden/lossen kunnen de chauffeurs de site met hun persoonlijke code betreden. Dit alles is gekoppeld met de toegangscontrole. Na het laden/lossen ontvangt men aan de uitrijkiosk automatisch zijn geprinte documenten en kan men de site verlaten.

Veel hoger rendement

“Door het vrachtverkeer op deze manier te automatiseren, is het rendement veel hoger. Er worden geen onnodige bewegingen op de site gemaakt en het laat toe om veel sneller te werken. Dit centrum wordt een voorbeeld voor alle anderen en vormt een belangrijke schakel in de distributieketen.”