Nieuws Oost-Vlaanderen Zaakvoerder Utopia Events transformeert Baudelokapel tot ‘coronaproof’ eventlocatie

Zaakvoerder Utopia Events transformeert Baudelokapel tot ‘coronaproof’ eventlocatie

Zaakvoerder Utopia Events transformeert Baudelokapel tot ‘coronaproof’ eventlocatie

GENT – De evenementensector gaat al langer gebukt onder de coronacrisis, maar de bedrijfswereld laat zich niet kisten. Dat bewijst ook Gilles De Backer, zaakvoerder van het Gentse bureau Utopia Events, die de Gentse Baudelokapel liet omdopen tot hippe eventlocatie. De kijkdagen mogen rekenen op maar liefst 200 geïnteresseerden, uiteraard met social distancing en mondmasker. “Het is dé locatie voor coronaproof bedrijfsfeesten, beurzen, seminaries en culinaire happenings”, klinkt het bij de ondernemer.

Al 8 jaar runt Gilles De Backer Utopia Events. Als bedrijf dat actief is in een van de meest getroffen sectoren, zag de Gentenaar zichzelf genoodzaakt om creatief uit de hoek te komen. Samen met zijn vader Frédéric, voormalig hospitality manager van onder andere Capitole Gent en Vorst nationaal, nam hij het heft in eigen handen en nam hij contact op met de Gentse Baudelokapel.

“Toen ons land op 18 maart in lockdown ging, leken onze jarenlange inzet en bouwen aan een droom verloren. Maar zoals het een ondernemer betaamt, wilde ik veerkracht aan de dag leggen. Dus ging ik op zoek naar een manier waarop we in de toekomst covid19-veilige events konden organiseren. Zoals ze in Gent al jaar en dag zeggen ‘Nie neute, nie pleuje’”, vertelt Gilles.

Nieuw tijdperk

“De Baudelokapel luidt vanaf nu een nieuw tijdperk in. We stellen de kapel op voor B2B evenementen, seminaries en er werd uitgebreid naar 2 vergaderzalen of break out rooms. Vanuit ons DNA zullen we de kapel ook een aantal keer per jaar verhuren aan een aanvaardbare prijs voor VZW’s die sociaal & culture events organiseren zo geven we de kapel terug aan het volk”, vertelt Frédéric.

Mosmuur

Op het openingsevent onthulde het Utopia Events team ‘MossGod’ – een mossen vertaling van het beroemde altaarstuk ‘Het Lam Gods’ van de Gebroeders van Eyck. Het kunstwerk heeft een formaat van vier op drie meter, en is een abstracte en moderne vertaling van het bestaande kunstwerk.

“Het paneel heeft dankzij het fantastische team van Utopia Events een welverdiende thuis gevonden in de Baudelokapel, waardoor het zijn oorspronkelijke functie als altaarstuk in Gent opnieuw kan vervullen. We zijn hen oprecht dankbaar voor deze bijzondere en passende locatie”, laat designer Marieke Vos van NADA te Antwerpen weten.

Je kan de Baudelokapel huren als particulier, bedrijf of vzw. Meer info vind je op www.baudelokapel.be.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.