Nieuws Oost-Vlaanderen Zakenideeën Gentse studenten maken kans op 25.000 dollar prijzengeld

Zakenideeën Gentse studenten maken kans op 25.000 dollar prijzengeld

Zakenideeën Gentse studenten maken kans op 25.000 dollar prijzengeld

001durfondernemenDe Gentse universiteit zet steeds forser in op het stimuleren van ondernemerschap bij de studenten. Vandaar dat nu ook een wedstrijd wordt opgezet oner de titel Durf Ondernemen goes global. Elke UGent student met een idee, project of product dat nog niet beschikbaar is op de markt kan deelnemen aan de competitie, alleen of in een team van maximum 4 personen.

Het is niet nodig over een businessmodel of prototype te beschikken om deel te nemen, een goed idee en een grote drive om om eraan te werken, volstaat.  Voor de winnaar van de competitie is een mooie prijs weggelegd:  een week marktonderzoek in New York en 25 000 dollar prijzengeld in de internationale business concept competitie van Virginia Tech.

Studenten kunnen zich tot 25 februari inschrijven via  http://www.durfondernemen.be/goesglobal. In maart moeten ze dan hun idee presenteren in het Engels en zal Durf Ondernemen de 5 beste teams selecteren. Deze teams kunnen het hele semester hun idee verder verfijnen en krijgen daarbij steun en coaching van Durf Ondernemen. Op 19 mei volgt de finale en wordt de naam bekendgemaakt van het team dat in augustus twee weken naar de Verenigde Staten mag en de eer van UGent mag verdedigen op de Virginia Tech Knowledge Works competitie. Ook voor ondernemers is het interessant om te zien welke ideeën worden ingediend en contacten te onderhouden met Durf Ondernemen, het expertisecentrum voor student-ondernemerschap aan UGent.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.