Nieuws Oost-Vlaanderen Zes veelbelovende start-ups in iStartprogramma van iMinds

Zes veelbelovende start-ups in iStartprogramma van iMinds

Zes veelbelovende start-ups in iStartprogramma van iMinds

dgAls we mogen afgaan op de toenemende interesse in het iStart-ondernemerschapsprogramma van iMinds, dan leeft de Vlaamse start-up-scene als nooit tevoren. Voor de eerste iStart-oproep van 2015 stuurden maar liefst 56 teams hun voorstellen in – een absoluut record. Uit al die kandidaten werden zes projecten geselecteerd; zes nieuwe start-ups die de volgende maanden kunnen rekenen op professionele coaching, maar ook financiële en praktische ondersteuning om hun plaats op de markt te veroveren. De starters in kwestie bestrijken alle facetten van het digitale spectrum: van veiligheidsoplossingen voor drones tot een platform (met wereldwijde ambitie) voor het delen en bekijken van 360° video’s.

  • Het Limburgse Airobot ontwikkelt high-tech veiligheidscomponenten voor drones
  • Online reclame-op-maat met DisplayDirect
  • Fermet: de online link tussen boer en consument
  • De ultieme tool voor B2B sales teams – Salesflare
  • Tripodmaker: 3D-printers die tot 400% meer volume aankunnen
  • Vyuu: ‘s werelds eerste platform voor het delen en bekijken van 360° video

“Voor jonge starters zijn beschikbare middelen schaars, waardoor het vaak moeilijk is om uit de startblokken te schieten. Het iStart-programma biedt essentiële middelen, zoals coaching, werkruimtes en financiering aan, waardoor het mogelijk wordt voor starters om hun bedrijf te accelereren,” aldus Roy Jeunen van Airobot.

“Elk jaar selecteren we via ons iStart-ondernemerschapsprogramma 20 tot 25 start-ups die het potentieel hebben om het (inter)nationaal te maken,” zegt Danny Goderis, Acting CEO van iMinds. “De 56 projectvoorstellen die we ditmaal hebben ontvangen, en de kwaliteit ervan, tonen niet alleen aan dat iStart definitief zijn plaats heeft gevonden binnen het Vlaamse incubatielandschap; we merken ook dat de ondernemers-in-spe steeds beter voorbereid zijn. Met spijt in het hart hebben we een heel aantal sterke kandidaten moeten doorsturen, maar anderzijds kijken we er nu al naar uit om samen met de geselecteerden een succesvolle groeistrategie uit te werken – in de voetsporen van voormalige iStarters zoals Graphine, Posios en neoScores.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.