Nieuws Oost-Vlaanderen Zestien jaar na eerste plannen is het eindelijk zover: winkelpark Ninouter opent de deuren

Zestien jaar na eerste plannen is het eindelijk zover: winkelpark Ninouter opent de deuren

Foto Chris Bosseloo

Zestien jaar na eerste plannen is het eindelijk zover: winkelpark Ninouter opent de deuren

NINOVE – Woensdag opende het nieuwe Ninoofse winkelpark Ninouter de deuren. Naast de komst van de eerste Jumbo supermarkt in de ruime regio vinden ook tuinmeubelketen Exterioo, Lidl, JBC, meubel- en decoratieketen Jysk en schoenen- en kledingzaak Molders een plaats in het gloednieuwe winkelpark.

“Het gehele complex is ontworpen met duurzaamheid in het achterhoofd”, vertelt Jan Du Bois van vastgoedinvesteerder Mitiska REIM. “ Er is LED verlichting, de parkeervakken zijn waterdoorlatend en regenwater wordt gebufferd en hergebruikt door de winkels.”

“Op de volledige dakoppervlakte staan 2.500 zonnepanelen, wat jaarlijks een besparing moet opleveren van meer dan 350 ton CO2. We zijn ervan overtuigd dat de winkels het hier heel goed zullen doen. Een winkelpark zoals Ninouter is vlot bereikbaar en heeft supermarkten als Jumbo en Lidl in het aanbod en is dus ideaal voor het convenience shoppen.”

Trots

Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) was ook aanwezig om het winkelpark officieel te openen: “We hadden als stad twee grote bezorgdheden waarover we nauwlettend gewaakt hebben dat die niet in het gedrang kwamen. De eerste bezorgdheid was om de kern te versterken, waar de samenwerking met Mitiska zeer goed verlopen is.”

“Onze tweede grote bezorgdheid was de mobiliteit en als we nu zien wat het Agentschap Wegen en Verkeer samen met de ontwikkelaar heeft verwezenlijkt dan mogen we terecht fier zijn op zowel de ontsluiting van het verkeer als de realisatie van dit prachtig project.”

De Jonge stelt dat er nu moet worden samengewerkt: “We gaan ervoor zorgen dat Ninove als stad om te winkelen haar uitdagingen kan verwezenlijken en dat wij elkaar kunnen verbinden, versterken en Ninove nog meer economisch op de kaart zetten als winkelstad in de regio.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.