doudepastorie

Zeventien Oost-Vlaamse restaurants goed voor 19 Michelinsterren

doudepastorieVoor het eerst in jaren heeft België geen drie driesterrenrestaurants meer: nu De Karmeliet zijn deuren heeft gesloten, hebben alleen Hertog Jan in Zedelgem en Hof van Cleve in Kruishoutem nog drie sterren.

Peter Goossens blijft met zijn drie sterren de absolute Oost-Vlaamse topkok. Op de lijst vinden we geen Oost-Vlaamse restaurants met twee sterren, maar wel zestien culinaire “places to be”  uit de regio met één ster.

In totaal kregen elf nieuwe restaurants hun eerste ster. Daarbij ook de Oost-Vlaamse restaurants, Kelderman uit Aalst en ’t Korennaer uit Nieuwkerken-Waas. De respectievelijke chefs Bart Tastenhoye en Edwin Van Goethem krijgen lof van de jury. De eerste omwille van de manier waarop hij de kwaliteit van topproducten weet te accentueren, de tweede om zijn creativiteit en de harmonie van smaken. Naast deze twee nieuwkomers zijn er nog veertien andere Oost-Vlaamse restaurants met één ster. Het gaat om Hofke van Bazel uit Bazel, ‘T Truffeltje uit Dendermonde, Benoit en Bernard Dewitte uit Huise, ’t Overhamme uit Aalst, Hof Ter Eycken uit Ninove, Publiek, Jan Van Den Bon, Vrijmoed en Horseele, alle vier uit Gent, De Verborgen Tuin uit Geraardsbergen, A Priori uit Haaltert, Herbert Robberecht uit Beveren en Margaretha’s uit Oudenaarde en d’Oude Pastorie uit Lochristi.

Jan Audenaert en Ann Stevens van d’Oude Pastorie (foto) zijn alvast heel blij met de erkenning die ze voor het derde opeenvolgende jaar krijgen.  “Het is een mooie bekroning van ons werk en voor  ons hele team. En we zijn natuurlijk erg trots op deze erkenning voor de uitstekende kwaliteit van onze producten.  We zijn overigens ook zeer erkentelijk voor de dagelijkse feedback van onze klanten en oprecht dankbaar dat die feedback ook nog eens wordt bevestigd door een autoriteit in de gastronomische wereld.”