Nieuws Oost-Vlaanderen Zitten is het nieuwe roken. ZitSta.be wil er iets aan doen

Zitten is het nieuwe roken. ZitSta.be wil er iets aan doen

Buro International showroom Zitsta © Jürgen de Witte

Zitten is het nieuwe roken. ZitSta.be wil er iets aan doen

MALDEGEM/GENT – ZitSta levert en installeert in hoogte aanpasbare bureaus en ergonomische stoelen van Duitse kwaliteit. In hun toonzaal in Maldegem en in de bedrijvencentra in Gent en Lochristi kan je gratis een dagje zo een in hoogte verstelbare bureau testen. “Je rug zal je dankbaar zijn”, zegt CEO Jeroen Van den Bossche. “En je baas ook want je bent veel alerter.”

Dat de gemiddelde werknemer te veel zit, weten we onderhand. We zouden er allemaal goed aan doen om 10.000 stappen per dag te zetten, 3 keer per week te gaan lopen voor een half uur én om het half uur eens recht te staan van onze stoel. Met een Zit Sta bureau kan dat laatste perfect. Je kan eraan zitten, een tussenpositie aannemen waarbij je op een dynamische kruk zit en beweegt of je staat recht. Het veranderen van positie is goed voor je rug, voor de concentratie, voor de bloedsomloop en voor het extra verbranden van calorieën.

  

Steeds meer bedrijven zien dan ook het nut van een verstelbaar bureau in. Zo vertelde Apple CEO Tim Cook recent dat iedere medewerker in het nieuwe hoofdkwartier een zit-sta bureau zal krijgen. “Want zitten is de nieuwe kanker”, aldus de CEO.

Test het zelf

Wil je graag eerst even zo een bureau een dag gratis testen alvorens er een te kopen, dat kan vanaf nu in een van de officiële testcentra. Zo kan je terecht in de showroom van ZitSta te Maldegem, De Punt in Gentbrugge, Idola in Lochristi en Work Around in Gent. Hiervoor surft naar ZitSta.be en vult op het contactformulier in welke dag je waar wil testen. Uiteraard zijn koffie en wifi ook gratis. ZitSta.be wil op die manier bijdragen aan de gezondheid van Uw rug.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.