Nieuws Oost-Vlaanderen Zonen 09 gelooft rotsvast in het succes van de zelfmaaksector

Zonen 09 gelooft rotsvast in het succes van de zelfmaaksector

Zonen 09 gelooft rotsvast in het succes van de zelfmaaksector

00000sharonBryo, het project van Voka dat jonge mensen begeleidt naar ondernemerschap,  organiseert opnieuw de Bryo Award uitreiking. Er zijn in drie categorieën telkens drie genomineerden aangeduid op basis van de adviezen van ervaringsdeskundigen en van het Bryo-netwerk. In de categorie Creative Highlight neemt Zonen 09 uit Gent, een project van Sharon Duverger, het op tegen de genomineerden Pinscher en Myshelf.

Zonen 09  ontwerpt en verkoopt naaipatronen voor jongenskledij die zowel digitaal als op papier verkrijgbaar zijn. “Ik ben daarmee begonnen omdat ik als moeder van twee zonen, niet echt mijn gading vond in het aanbod van jongenskledij”, zegt Sharon Duverger. “Bovendien ben ik ervan overtuigd dat we aan de vooravond staan van een andere economie, waarin mensen steeds meer zelf gaan doen. Iets wat ik trouwens in diverse trendvoorspellingen voor 2015 heb zien terugkomen: veel trendwatchers zeggen dat 2015 het jaar van de doe-het-zelf wordt.”

Volgens Sharon Duverger is zelf  breien en naaien, iets waarop ook de bekende blogster Madame Zsazsa inspeelde, geen hype die snel voorbij gaat. “Zowat overal beginnen naaststers stof te verkopen, naaicursussen te geven boeken te schrijven of naaicafés te openen. Op basis van hun passie voor handwerk, schoonheid en duurzaamheid ontstaan tal van nieuwe bedrijven. En ook het initiatief  dat Unizo heeft genomen met het uitreiken van de Handmade in Belgium-labels bewijst dat er opnieuw veel aandacht is voor wat we zelf maken.”

Sharon Duverger is enorm blij met de erkenning die ze door de nominatie voor de Bryo Award krijgt omdat het een bijkomende erkenning is voor het feit dat ze met haar stap naar het ondernemerschap de juiste keuze heeft gemaakt.  “Natuurlijk zijn mijn passie voor de patronen en mijn geloof in de zelfmaaksector een stevig fundament om van Zonen 09 een succes te maken, maar het lidmaatschap van Bryo heeft mij ook vertrouwd gemaakt met alle aspecten van het ondernemerschap. Ook als ik de award in mijn categorie uiteindelijk niet win, betekent deze nominatie toch weer een mooi duwtje in de rug.”

copyright foto: Piet De Kersgieter

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.