thumbnail_X7

Zonnehoeve opent winkelatelier op de Markt in Gavere

EKE/GAVERE - Vandaag, vrijdag 31 januari, opende Zonnehoeve|Living+ een splinternieuw winkelatelier op de Markt in Gavere. Zonnehoeve|Living+ biedt begeleiding aan volwassenen met een beperking in alle aspecten van het leven. Daartoe beschikken ze over een brede waaier aan woonvormen en een dagactiviteitencentrum in Eke. Een 14-tal cliënten kunnen voortaan ook aan de slag in het atelier en de bijhorende winkel 't GaZon te Gavere.

Zonnehoeve|Living+ kocht in 2018 het gelijkvloers van het pand aan de Markt 26 in Gavere waar voorheen ’t Fonteintje gevestigd was. Na een grondige verbouwing, opent er nu het nieuwe winkelatelier. "Het is een toevoeging aan ons dagactiviteitencentrum in Eke met een dubbele functie: in éénzelfde pand worden dagbesteding en een winkelfunctie gecombineerd. Een atelier midden in de samenleving als het ware, met de winkel als hét aanspreekpunt voor een ruim publiek. Het geheel vormt een respectvolle omgeving waar sfeer, samenhorigheid en de tevredenheid van klant en medewerker en de ontmoeting tussen beiden centraal staan", aldus voorzitter Erik Carlier.

Brede waaier aan eerlijke producten

In de winkel kun je terecht voor de meest originele geschenkartikelen, hippe interieur items en bijzondere gebruiksvoorwerpen. Alles met veel liefde gemaakt door cliënten die deelnemen aan de dagateliers. Met een aankoop heb je niet alleen een mooi, eerlijk product in handen maar draag je ook jouw steentje bij aan een warme inclusieve samenleving. Naast eigen artikelen, wordt een breed gamma aan producten aangeboden van verschillende partners zoals Oxfam Wereldwinkels, Christiana bronnen, Wagenschot vzw en maatwerkbedrijf Zonnehoeve|Production vzw.

Feestelijke opening

Vandaag opende de winkel feestelijk en werd ook de naam van de winkel onthuld. "Aan de hand van een wedstrijd waarbij de medewerkers namen mochten opgeven, werd uiteindelijk gekozen voor 't GaZon. Hij verwijst zowel naar Gavere (Ga) als Zonnehoeve (Zon), klinkt fris en sluit aan bij onze huiskleur groen", legt Carlier uit.

Zonnehoeve Living+ bestaat inmiddels 50 jaar en begeleidt zo'n 170 mensen met een beperking. Hiervoor kan het rekenen op ongeveer evenveel medewerkers. In het nieuwe winkelatelier zal een team van 4 begeleiders dagelijks samenwerken met 12 tot 14 cliënten.