Roeland en Geert Van Lierde Roeland en Geert Van Lierde leggen de laatste hand aan het greenhouse in hun bedrijf. Foto: jlg

Zonnepanelenbedrijf SES opent ‘greenhouse’: “Iedereen kan onze energieneutrale eventruimte huren”

Het familiebedrijf Smart Energy Systems opent donderdag aan de Oudenaardsestraat in Geraardsbergen een vernieuwd hoofdkwartier. Daar is ook een ‘greenhouse’ ondergebracht, een energieneutrale en multifunctionele eventruimte. Bedrijven en verenigingen kunnen er bijvoorbeeld seminaries organiseren. “Maar ook particulieren kunnen hier terecht.”

In 2015 ging Geert Van Lierde samen met zijn zoon Ewoud van start met Smart Energy Systems. “We waren toen een van de eerste installateurs van zonnepanelen in de regio. Ik had wel ervaring als productexpert in de sector.”

“We groeiden snel en hebben intussen al 2.700 installaties van zonnepanelen gerealiseerd, grotendeels in de eigen regio. Onze grootste werf waren de Geraardsbergse woonzorgcentra waar we 1.500 zonnepanelen legden, een project waar we nog steeds heel fier op zijn. Ook omdat het zo vlot verliep”, benadrukt Geert.

Ook thuisbatterijen en laadpalen

Sedert begin dit jaar leidt zoon Roeland het bedrijf, met vader Geert die hem assisteert. “Ik doe het nog veel te graag”, verklaart Geert zijn blijvend engagement in SES. “We hebben ons aanbod intussen uitgebreid”, legt Roeland uit. “We zetten niet meer alles op zonnepanelen maar bieden nu ook thuisbatterijen aan, autolaadpalen en slimme elektrische verwarmingstoestellen.”

Roeland was voorheen actief in de autosector als technisch expert maar hij staat nu aan het roer van het familiebedrijf SES. “Het zijn uitdagende tijden voor wie zonnepanelen installeert, maar we mogen niet klagen. Smart Energy Systems doet het goed, onder meer dankzij onze service op maat en opvolging na verkoop.”

Nieuw greenhouse

Op donderdag 16 mei opent het vernieuwde hoofdkwartier van SES aan de Oudenaardsestraat 231. “In het gebouw zijn onze kantoren gevestigd maar vooral het nieuwe greenhouse”, legt zaakvoerder Roeland uit. “Het gaat om een grote polyvalente evenementenruimte die volledig energieneutraal is.”

De locatie kan voor bedrijven en verenigingen dienen voor bijvoorbeeld seminaries en events. “Ook particulieren kunnen hier terecht”, benadrukt Roeland. “Het greenhouse beschikt over alle moderne faciliteiten en biedt ruimte aan 150 mensen.”

SES zet volledig in op een groene toekomst. “We bouwen ons bedrijf verder uit, met de focus op slim energiebeheer in woningen.”