Nieuws Oost-Vlaanderen Zottegems transportbedrijf en Geraardsbergse groothandel failliet

Zottegems transportbedrijf en Geraardsbergse groothandel failliet

Zottegems transportbedrijf en Geraardsbergse groothandel failliet

bancarrotaVorige week legden in Oost-Vlaanderen 31 bedrijven de boeken neer. Dat cijfer onderstreept nog maar eens de belangrijke kloof tussen de macro-economische cijfers die ons over de economie bereiken en de harde dagelijkse realiteit voor de gemidelde bedrijfsleider van de kmo.

De Europese PMI-index – de globale index die peilt naar de verwachtingen van de aankoopmanagers – steeg in maart bijvoorbeeld voor de de vierde opeenvolgende maand. De index bereikte een cijfer van 54,1, wat meteen het hoogste is sinds mei 2011.  Een cijfer van meer dan 50 wijst op toenemende economische activiteit in de komende maanden. Voorts lag de werkloosheidsgraad in de eurozone in maart iets lager dan in februari. Net als het feit dat de beursgenoteerde bedrijven tijdens het resultatenseizoen met sterke winstcijfers uitpaken, die ruimschoots beantwoordden aan de verwachtingen van de analisten, kan dat allemaal positief klinken, maar daar heeft de hard werkende bedrijfsleider van de kmo weinig aan.

Voor heel wat ondernemers blijft het lastig om het hoofd boven water te houden, zoals vorige week bleek uit het faillissement van 31 Oost-Vlaamse bedrijven, waaronder het Zottegemse transportbedrijf Leroco en de Geraardsbergse groothandel in computers Mobi-Data. Bij de andere ondernemingen die de boeken moesten neerleggen zien we onder meer nog een bouwbedrijf, een schoonmaakbedrijf en een beddenspeciaalzaak. Meer informatie vindt u op www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.