Nieuws Oost-Vlaanderen Zoutman investeert 14 miljoen euro

Zoutman investeert 14 miljoen euro

Zoutman investeert 14 miljoen euro

lamoteZoutman is een onafhankelijk Belgisch familiebedrijf, dat geleid wordt door de broers Bart en Peter Sobry en dat gespecialiseerd is in de productie en verwerking van voornamelijk zeezout.

Vanuit de vestigingen in Roeselare en de zeehaven van Gent wordt het zout zowel in  retailverpakkingen voedingszout als in  bulkschepen strooizout, wereldwijd verscheept. Het bedrijf boekt een omzet van 30 miljoen euro en verwerkt jaarlijks 300.000 ton zout.

Zoutman is momenteel bezig aan een grondige upgrade en uitbreiding van zijn vestiging in Roeselare. Een eerste fase, met onder meer een verdrievoudiging van de opslagcapaciteit, is momenteel in uitvoering. Alles samen investeert Zoutman tot en met 2018 liefst 14 miljoen euro in de Roeselaarse fabriek. “Die investering zal ons in staat stellente groeien in onze huidige markten en verder te internationaliseren. We verwachten ook enkele tientallen nieuwe jobs de komende jaren”, vertelt COO Bert Lamote (foto).

Zeezout wordt steeds populairder. De zoutbekkens waaruit op natuurlijke manier zout wordt gewonnen, vormen een bijna onuitputtelijke en hernieuwbare bron. Het ontginnings- en verwerkingsproces is minimaal belastend voor het milieu en omvat geen chemische behandelingen. Hierdoor is zeezout een veel ecologischer product dan het klassieke keukenzout (vacuümzout) dat uit ondergrondse zoutlagen wordt gehaald en chemisch gezuiverd moet worden. Door het toenemende succes van zeezout besliste het bedrijf om zijn productievestiging in Roeselare grondig te vernieuwen en uit te breiden. Volgens Lamote blijven er in de globaal krimpende zoutmarkt, voor zeezout nog veel mogelijkheden bestaan in de voeding en inde waterbehandeling. “Zeezout heeft van nature diverse korrelgroottes, die het onder meer mogelijk maken om nieuwe kruidenmixen of innovatieve voedingsproducten te ontwikkelen. Daar spelen we op in met producten die we zelfs wereldwijd verdelen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.