Voetbalvriendinnen Katrien en Delphine openen samen de caféboetiek Knus. Foto dkr

Zuskus opent nieuwe caféboetiek in Deinze

DEINZE - Een nieuw broertje voor de boetiek Zuskus in de Tolpoortstraat. Op drie maart opent Knus, een cafeetje en kledingboetiek aan de overkant van de straat. De dames aan het roer zijn Delphine Van den Berghe (39) van Zuskus en Katrien De Vriese (41).

De kop van de Tolpoortstraat krijgt er een nieuwe trekpleister bij. Na maanden hard labeur hebben Delphine en Katrien de spoken verjaagd uit de verlaten Panos-broodjeszaak, om er een nieuwe, gezellige trekpleister van te maken. “Met heel veel dank aan onze handige mannen”, klinkt het bij de dames.

Het concept wordt een kledingboetiek met cafeetje van twintig zitplaatsen, waar mensen een koffietje, alcoholisch aperitiefje, taartje of hapje tot zich kunnen nemen. “Delphine en ik kennen elkaar als voetbalmama’s bij Sparta Petegem”, zegt Katrien. “Ik wilde graag een modegericht zaakje starten in Deinze, en Delphine had de ambitie om Zuskus uit te breiden.”

“De grootste uitdaging was om een pand te vinden, zo dicht mogelijk bij Zuskus”, zegt Delphine. “Voor ons concept zochten we iets met veel ruimte, maar dat is vaak onbetaalbaar in de Tolpoortstraat.”

Wonderwel konden de twee terecht in de verlaten Panos, tegenover Zuskus. “Mijn zus Isabelle zal zich blijven focussen op de bestaande boetiek”, zegt Delphine. “Ikzelf zal gedeeltelijk in de ene en andere zaak aanwezig zijn, en Katrien werpt zich volledig op Knus.”

“Straat doen opleven”

Hoewel de Tolpoortstraat hier en daar met leegstand kampt, wil men met Knus de winkelstraat in Deinze opnieuw doen opleven. “We geloven in ons concept. En eigenlijk ook in de straat”, klinkt het. “We zitten in het goed bereikbare gedeelte van de straat, vlakbij de gratis parkings.”

De winkel zal openen op vrijdag 3 maart en zaterdag 4 maart, telkens van 10.30 uur tot 20 uur. Nadien zal de winkel open zijn van dinsdag tot zaterdag, telkens tot 18 uur. “Op vrijdag blijven we open tot 20 uur, ideaal voor wie wil aperitieven”, zeggen de dames. “Op termijn willen we hier ook events organiseren.”

“Wat kleding betreft gaan we de collectie van Zuskus naar Knus verhuizen”, klinkt het tot slot. “Zuskus zal zich voortaan vooral toespitsen op interieur, Knus op mode en een gezellig café.”