Sharon en Adeline Van Thuyne in hun Carrefour Market De uitbaters Sharon en Adeline Van Thuyne in hun Carrefour Market. Foto: ivh

Zussen Adeline (34) en Sharon (32) maken Carrefour aantrekkelijker voor klanten met duurzame ingrepen: “Er komen ook nieuwe winkels bij”

De zussen Adeline en Sharon Van Thuyne uit respectievelijk Vosselare en Astene namen in april 2021 aan Elslo de Carrefour Market over van de vorige uitbaters Carlos Struyvelt en Veerle Vangeenberghe. Sindsdien is de zaak en de omgeving ingrijpend veranderd. Dat kostte de twee jonge, maar zeer ambitieuze ondernemers al een aardige duit. Volgens hen zullen de vele aanpassingen echter op termijn renderen.

“We investeren zwaar in de toekomst en dat was nodig”, stelt Sharon. Zij studeerde Bedrijfsmanagement en Communicatiewetenschappen. “We moeten immers opboksen tegen retailzaken van andere ketens. Aanvankelijk hadden we meer ruimte nodig. Na de afbraak van restaurant Versus breidden we onze winkel uit met 400 vierkante meter. Die is nu 2.000 vierkante meter groot. Dat is een flinke verbetering voor onze medewerkers en klanten. Zij hebben nu tussen de verschillende afdelingen meer ruimte om te werken en te winkelen.”

Meer comfort

De parking was in asfalt aangelegd, maar onderging een duurzame metamorfose. “Moderne waterdoorlatende stenen en groenzones met struiken en gras maken de omgeving van onze winkel aantrekkelijker”, toont Adeline.

Zij werkte voordien ook in de retail en is dus een ervaringsdeskundige. “Met zes snellaadpalen voor elektrische auto’s bieden we onze klanten nog meer comfort. We breidden ook het aantal parkeerplekken voor mensen met een beperking uit. Tijdens de energiecrisis merkten we dat het elektriciteitsverbruik van onze zaak gigantisch is. Daarom lieten we het dak vol leggen met zonnepanelen. En die investering loont: ons elektriciteitsverbruik is nu quasi nihil.”

Kruidvat en Pearl op komst

En ook in de toekomst zullen de twee zussen niet stilzitten. “Momenteel laten we wel naast onze winkel een nieuwbouw optrekken. Daarin komen op de gelijkvloerse verdieping een filiaal van Kruidvat en Pearle. Daarmee creëren we aan Elslo een commerciële site waardoor een wisselwerking zal ontstaan tussen de drie handelszaken.

Sharon en Adeline Van Thuyne aan de nieuwbouw met op de gelijkvloerse verdieping twee winkel en erboven twee appartementen. Foto: ivh

Boven de nieuwe winkels komen ook twee appartementen. Wegens die bouwwerken is een groot deel van de parking onbruikbaar. “Die situatie is slechts tijdelijk. Na de bouwwerken zullen klanten niet enkel naast onze handelszaak kunnen parkeren, maar ook voor- en achteraan”, belooft Adeline. “Dat zal blijkbaar ook nodig zijn. Gezien het succes van onze Carrefour Market staat de parking nu immers vaak vol.”