Menekse (l.) en Çidem Sari Menekse (l.) en Çidem Sari in hun eethuis. Foto: svov

Zussen Menekse (45) en Çidem (34) openen ontbijt- en brunchresto The Baci’s: “Wie de zon zoekt, komt gewoon bij ons binnen”

In de Tuitenstraat in Zele openden de zussen Menekse (45) en Çidem (34) Sari een nieuw eethuis. Ze serveren er vooral ontbijt en brunch. “Dat was al jaren mijn droom”, zegt Menekse.

Het pand waar Menekse en Çidem The Baci’s openhouden, stond al een tijdje leeg. “We hebben er maanden aan gewerkt om het te renoveren, zo hebben we zelf gevloerd”, zegt Menekse. “Er was ook geen keuken in, want voorheen was het een groentenwinkel en nadien nog een pop-up, maar een horecazaak is het nooit geweest. Ook sanitair was er niet, daar hebben we eveneens voor gezorgd. Mijn zus en ik werkten allebei nog fulltime om alles te kunnen financieren.” (Lees verder onder de foto)

Foto: svov

Nu is de zaak dus open en op het menu staan koude en warme broodjes, maar vooral gerechten om te ontbijten. “Of te brunchen, want er zijn ook heel wat mensen die laat ontbijten”, zegt Çidem. “Gerechten uit de Turkse keuken, we willen zeker in deze koudere en sombere periode de zon op tafel brengen. Iedereen is hier van harte welkom, we willen ook een beetje een brug slaan tussen de twee gemeenschappen in Zele, de Turkse en de autochtone Belgische. En we maken alles vers. Er zijn volgens het seizoen altijd twee soorten confituur, er is brood, er zijn kazen, twee of drie soorten olijven. Wie de zon zoekt, komt gewoon bij ons binnen.” (Lees verder onder de foto)

Foto: svov

De zussen wilden de sprong van een eigen zaak samen wagen. “Ik heb veertien jaar in de verkoop gewerkt en het is al jaren mijn droom om mijn eigen zaak te hebben”, zegt Menekse. “Mijn zus bedient de mensen, ik sta in de keuken, ook al kunnen we allebei wel alle gerechten klaarmaken”, zegt Çidem. “Er zijn vijftig zitplaatsen in onze zaak, maar wie het wil, kan ook gerechten meenemen. Of we leveren ze aan huis.”

Engelse draai

The Baci’s is Turks voor zussen. “Met een Engelse draai eraan”, zegt Çidem. “We vullen elkaar goed aan. Hopelijk trekken we wat aandacht, want we willen een vaste waarde worden in het centrum van de gemeente en rekenen dus ook een beetje op de mond-aan-mondreclame. We zullen trouwens ook een standje hebben op de kerstmarkt binnenkort en daar zullen we broodje köfte verkopen.”

Foto: svov